Ανοίγουν φτερά για Μπουένος Άιρες μέσω Μπακού οι νεαροί πρωταθλητές της ενόργανης

Με την προσδοκία να κατακτήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 21/06) για το Μπακού τρεις ανερχόμενοι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στον προκριματικό της ευρωπαϊκής ζώνης, το Σάββατο 23 Ιουνίου στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Το πολυπόθητο εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Κελεσίδης, Χρήστος Τσιγγελίδης στα αγόρια και η Ελβίρα Κατσάλη στα κορίτσια, τους οποίους θα συνοδεύσουν στο Μπακού οι προπονητές Γιάννης Ζαχαριάδης, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Μαρία Σολομωνίδου.
Παρών θα είναι και ο Νίκος Προβιάς, ως τεχνικός επιτετραμμένος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), η οποία έχει την ευθύνη τέλεσης του αγώνα.

Στον ευρωπαϊκό προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής θα συμμετάσχουν αθλητές γεννημένοι το 2001 ή το 2002 και αθλήτριες γεννημένες το 2003. Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Νέων του Μπουένος Άιρες (1-12 Οκτωβρίου 2018) θα πάρουν 17 αγόρια και ισάριθμα κορίτσια, αλλά δικαίωμα πρόκρισης έχει μόνο ένας αθλητής και μία αθλήτρια από κάθε χώρα.

Στον προκριματικό του Σαββάτου (23/06), οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό (έξι όργανα στα αγόρια, τέσσερα στα κορίτσια) και η κατάταξη θα προκύψει βάσει του βαθμολογικού αθροίσματος που θα συγκεντρώσουν.