Στηρίζει την ελληνική υποψηφιότητα για το ευρωπαϊκό ρυθμικής του 2019 η Μαρία Πετρόβα

Την αμέριστη υποστήριξη της Μαρία Πετρόβα θα έχει η ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής του 2019, αφού η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) βρέθηκε στην Αθήνα ως προσκεκλημένη της Ε.Γ.Ο., επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Φαλήρου και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τις επαφές που είχε.

Η επίσκεψη της Βουλγάρας πρώην πρωταθλήτριας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, προκειμένου να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για το επίπεδο ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς, αλλά και για την ισχυρή επιθυμία της Ομοσπονδίας και των θεσμικών φορέων, ώστε να επιλεγεί η Αθήνα έναντι των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων.

Η απόφαση για την ανάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση της 19μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG, στις 28-29 Ιουνίου στη Λοζάνη, στην οποία θα μετάσχουν μεταξύ άλλων η κα Πετρόβα ως πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής, αλλά και ο κ. Βασιλειάδης ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Μαρία Πετρόβα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) που προορίζεται να φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση, καθώς και το Κλειστό Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» που έχει δηλωθεί ως βοηθητικό γυμναστήριο – προπονητήριο, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, από διοικητικά στελέχη και τεχνικούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπως οι Νίκος Δέτσης και Ντίνος Νικολαΐδης, αλλά και από στελέχη του τοπικού συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», όπως η πρόεδρος Ελένη Μιχοπούλου και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καζαντζόπουλος.

Επιπλέον, η αξιωματούχος της UEG έγινε δεκτή σε εγκάρδιο κλίμα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους αναφορικά με την προοπτική ανάληψης της διοργάνωσης από την Ελλάδα.

«Θα είναι μεγάλη μου χαρά αν το 35ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες και η οποία έχει προσφέρει τόσο πολλά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Είχαμε μία σειρά από θετικές και επιτυχημένες συναντήσεις με τους υπεύθυνους των γυμναστηρίων του Φαλήρου και επίσης επισκέφθηκα το Υπουργείο Αθλητισμού, όπου είδα με ικανοποίηση ότι οι άνθρωποι της υποψήφιας Οργανωτικής Επιτροπής χαίρουν μεγάλης στήριξης από τον Υφυπουργό», δήλωσε η Μαρία Πετρόβα και συμπλήρωσε:

«Είχα ένα θερμό καλωσόρισμα από την Ε.Γ.Ο. και τον πρόεδρό της κ. Βασιλειάδη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες τους προσπαθεί σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική γυμναστική και, σε αυτή την περίπτωση, για την ανάπτυξη του αθλήματος της ρυθμικής. Η ανάληψη μίας μεγάλης διοργάνωσης, όπως το ευρωπαϊκό του 2019, θα βοηθήσει πολύ σ’ αυτή την κατεύθυνση και θα αλλάξει τις προοπτικές, προς όφελος της ελληνικής γυμναστικής συνολικά».

Καταλήγοντας, η Βουλγάρα τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια του παρελθόντος στο σύνθετο ατομικό (Αλικάντε 1993, Παρίσι 1994, Βιέννη 1995), η οποία έχει επίσης κατακτήσει δεκάδες ακόμη μετάλλια σε τελικούς οργάνων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αποκάλυψε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο θα ήθελε να δει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου Μαΐου στην Αθήνα:

«Η Ελλάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί ξεκίνησα τη διεθνή καριέρα μου από την Αθήνα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1991, ενώ τρία χρόνια αργότερα στέφθηκα πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη. Για μένα, θα ήταν μια ευτυχής συγκυρία αν η φετινή, πρώτη χρονιά μου στη θέση της προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής της UEG συνοδευόταν από την ανάθεση του ευρωπαϊκού του 2019 στη χώρα σας».

petrova-faliro-jun2018_2

Η Μαρία Πετρόβα επιθεώρησε το Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη και τον αντιπρόεδρο του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» Γιώργο Καζαντζόπουλο, μεταξύ άλλων.

petrova-faliro-jun2018_1

Στιγμιότυπο από την ενημέρωση που είχε η αξιωματούχος της UEG για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου.

petrova-faliro-jun2018_3

Η Μαρία Πετρόβα επισκέφθηκε επίσης το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μαζί με τον επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη και την πρόεδρο του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» Ελένη Μιχοπούλου.