Μικρή ανταμοιβή για τη μεγάλη προσπάθεια του ανσάμπλ στη Γουαδαλαχάρα (video)

Η αρχή ήταν δεν ήταν εύκολη για το ελληνικό ανσάμπλ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας, από όπου ξεκινά η προσπάθεια της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας να ξαναμπεί σταδιακά στο μονοπάτι των επιτυχιών, με το βλέμμα στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η ελληνική πεντάδα (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου) παρουσίασε το πρόγραμμά της στα 5 στεφάνια, με μουσική επένδυση το “Code Name Vivaldi” των “The Piano Guys” και παρότι δεν απέφυγε ορισμένα μικρά λάθη, έδειξε αισθητή βελτίωση συγκριτικά με προηγούμενους διεθνείς αγώνες προετοιμασίας.

Η προσπάθεια αυτή δεν έτυχε πάντως ανάλογης βαθμολογικής επιβράβευσης, με την Ελλάδα να παίρνει 14,150 βαθμούς, που τη φέρνουν στη 16η θέση στη μέχρι στιγμής κατάταξη του σύνθετου αγώνα.

Οι οκτώ χώρες που προηγούνται μετά το πρώτο σκέλος του σύνθετου αγώνα και οι οποίες ταυτόχρονα εξασφάλισαν την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (03/06) στα 5 στεφάνια, είναι κατά σειρά οι Βουλγαρία (23,100 β.), Ρωσία (22,500 β.), Ιταλία (21,800 β.), Ουκρανία (21,050 β.), Ισπανία (19,200 β.), Λευκορωσία (18,750 β.), Εσθονία (18,150 β.) και Πολωνία (17,900 β.).

Αύριο (Σάββατο 02/06) η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες και θα χορέψει «Πεντοζάλι» σε διασκευή από τους “Omega Vibes”, με μία αλλαγή στην σύνθεσή της, αφού τη θέση της Διώνης Διώχνου στο ταπί θα πάρει η Αύρα Ντούρο.
Η τελική κατάταξη στον σύνθετο αγώνα θα προκύψει από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών.

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στα 5 στεφάνια (14,150 β.):