Επιτυχημένο φινάλε για τις «μικρές» στο Γκιμαράες, σκυτάλη παίρνει η Σοφία Παππά

Με δύο επιτυχημένες παρουσίες στους τελικούς της κατηγορίας 12-14 ετών, που συνοδεύτηκαν από μία 5η και μία 6η θέση, ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής, στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας (25-27 Μαΐου).

Την σημαντικότερη διάκριση κατέκτησε η πεντάδα, αποτελούμενη από τις Αιμιλία Αυγητίδου, Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή, Δέσποινα Καραμιχαλάκου, Μαρία Πετραδάκη, Αναστασία Θεοδωρακέα, που κατετάγη 5η με 18,450 βαθμούς, παραμένοντας στην ίδια θέση που είχε πάρει και στον προκριματικό.

Παράλληλα, το ελληνικό τρίο στην ίδια ηλικιακή κατηγορία (Αιμιλία Αυγητίδου, Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή, Δέσποινα Καραμιχαλάκου) τερμάτισε στην 6η θέση με 18,650 βαθμούς, διατηρώντας επίσης τα κεκτημένα σε σχέση με τον προκριματικό.

Την σκυτάλη θα πάρει πλέον στο Γκιμαράες η Σοφία Παππά, η οποία θα είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής ανδρών-γυναικών (1-3 Ιουνίου). Μαζί της στην πορτογαλική πόλη θα βρίσκονται η προπονήτρια Αθηνά Γουρνά και οι διεθνείς κριτές Λευκή Φερεντίνου (προσκεκλημένη της FIG, ως κριτής βαθμού δυσκολίας) και Δημήτρης Πολύζος.

Ο προκριματικός του ατομικού γυναικών θα γίνει την Παρασκευή 01/06 (16:30 – 20:05 ώρα Ελλάδας), ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 02/06 (20:15 – 20:50).