Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του πανελλήνιου της ενόργανης

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής έριξε την αυλαία του στη Θεσσαλονίκη και οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης μίλησαν για τις εντυπώσεις τους, αλλά και για τους προσεχείς αγωνιστικούς στόχους.

Ιωάννα Ξουλόγη (1η στο σύνθετο ατομικό, στη δοκό και στο έδαφος): «Το φετινό πανελλήνιο ήταν για μένα διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, επειδή και τις δύο μέρες τα προγράμματά μου ‘βγήκαν’ όπως ήθελα, χωρίς λάθη. Είναι σημαντική η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και εύχομαι να φανεί και στους αγώνες που έρχονται στο εξωτερικό. Πλέον αγωνίζομαι με περισσότερη ωριμότητα, ξέρουμε ποια είναι τα αδύναμα σημεία μας και θα επικεντρωθούμε σ’ αυτά για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον χορηγό μου ‘Healing Art Massage’, που είναι εδώ και δύο χρόνια στο πλευρό μου και με βοηθά να πετυχαίνω τους στόχους μου».

Αργυρώ Αφράτη (1η στο άλμα): «Ήταν ο πρώτος αγώνας μου φέτος και λειτούργησε ως τεστ, για να δούμε σε ποια κατάσταση είμαστε. Δεν αγωνίστηκα στο σύνθετο ατομικό, επειδή δεν ήμουν απόλυτα έτοιμη, αλλά και εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στο χέρι. Στο έδαφος δεν έκανα μία από τις καλές μου εμφανίσεις, ενώ στο άλμα τα πήγα αρκετά καλά, ειδικά στον προκριματικό. Είμαι πάντως ικανοποιημένη, αισθάνομαι καλά και θα συνεχίσω ακόμα καλύτερα. Θα είμαι 100% έτοιμη στο ευρωπαϊκό του Αυγούστου, αλλά και στους Μεσογειακούς του ερχόμενου μήνα θα προσπαθήσω να δείξω το καλύτερό μου πρόσωπο».

Βάλια Πλυτά (1η στους ασύμμετρους ζυγούς): «Είμαι πολύ χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο, είναι ο πρώτος μου πανελλήνιος τίτλος στην κατηγορία γυναικών, έξι χρόνια μετά τη νίκη μου στους ασύμμετρους ζυγούς ως νεανίδα. Έκανα μία πολύ ‘καθαρή’ εκτέλεση, με ένα πρόγραμμα που ήταν αρκετό ώστε να μου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σ’ αυτόν τον αγώνα. Αυτή η νίκη θα με βοηθήσει, ανεβάζει πολύ την υχολογία μου έπειτα από μια δύσκολη περίοδο προετοιμασίας, λόγω των προβλημάτων στη μέση μου, τα οποία ξεπερνάμε σιγά-σιγά και κοιτάμε μπροστά. Ευχαριστώ τις φυσικοθεραπεύτριες Ιωάννα Μαντζωρή, Ελισάβετ Αναστασάκη και Ιβάνα Τζούριτς, καθώς και τους προπονητές μου για ό,τι κάνουν για μένα».

Εβελίνα Μάγια (2η στο σύνθετο ατομικό και στους ασύμμετρους ζυγούς): «Το Σάββατο ήταν πιο καλή η εμφάνισή μου συνολικά. Στους τελικούς οργάνων περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά είχα ατυχίες στη δοκό και στο έδαφος. Ήμουν αρκετά κουρασμένη, επειδή είχα αγωνιστεί πρόσφατα και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Στους ασύμμετρους ζυγούς πάντως, μου ‘βγήκε’ το καινούργιο πρόγραμμα που δοκίμασα και είμαι πολύ ευχαριστημένη γι’ αυτό. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών και ένιωσα ενθουσιασμένη που ανέβηκα σε άλλη κατηγορία και αγωνίζομαι δίπλα σε έμπειρες αθλήτριες».

Ευαγγελία Μονοκρούσου (2η στο άλμα και στη δοκό): «Έμεινα ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου και τις δύο ημέρες, απλά στον τελικό του εδάφους δεν έκανα ολοκληρωμένο το πρόγραμμά μου. Περισσότερο μου άρεσε η εμφάνισή μου στη δοκό σήμερα, καθώς και στο έδαφος και το άλμα την πρώτη ημέρα των αγώνων».

Νίκος Ηλιόπουλος (1ος στο σύνθετο ατομικό, στο δίζυγο και στο μονόζυγο): «Είμαι πολύ χαρούμενος με τις επιδόσεις μου σε όλα τα όργανα, αλλά αυτό βέβαια που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το σύνθετο ατομικό. Η δουλειά που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό με τον κ. Ράφτη έχει αρχίσει σιγά-σιγά να δείχνει τα αποτελέσματά της. Οι 80,150 β. στο σύνθετο ατομικό είναι μία επίδοση που με γεμίζει αυτοπεποίθηση και ισχυροποιεί τις πιθανότητες να βρεθώ σε όλους τους τελικούς στους μεγάλους διεθνείς αγώνες. Έχω ακόμα να κάνω και άλλες διορθώσεις, για να παρουσιάσω όσο πιο άρτια προγράμματα, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί  αυτή τη χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να μπει μέσα στις 24 καλύτερες χώρες στον κόσμο, στην ομαδική κατάταξη. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, εύχομαι να έχω μόνο την υγεία μου! Το επίπεδο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ πιο υψηλό από άλλες χρονιές και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα! Ευχαριστώ παρά πολύ την οικογένεια μου που σήμερα ήταν στους αγώνες και που με στήριζε, όπως επίσης τον χορηγό μου κ. Ιωάννη Πάνου, που είναι πάντα δίπλα μου. Στις μέρες μας οι εταιρίες δύσκολα χορηγούν και ακόμα πιο δύσκολα οι ιδιώτες. Θεωρώ τον κ. Πάνου σπάνια περίπτωση ευγένειας, τιμιότητας, αφοσίωσης και δοτικότητας. Είμαι πολύ τυχερός που έχω έναν τέτοιο χορηγό-μέντορα δίπλα μου. Αν υπήρχε μετάλλιο, θα έπρεπε να πάρει το χρυσό!».

Αντώνης Τανταλίδης (1ος στο έδαφος, 2ος στο σύνθετο ατομικό): «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου και από την επίτευξη του στόχου μου, που ήταν να μπω στην τριάδα του σύνθετου ατομικού. Είχα μια ατυχία στο πρώτο όργανο, τον πλάγιο ίππο, αλλά δεν ‘έπεσα’ ψυχολογικά, συνέχισα τον αγώνα μου και κέρδισα τη 2η θέση. Μου άρεσε πολύ έτσι όπως είχε διαμορφωθεί και διακοσμηθεί ο αγωνιστικός χώρος. Αν και τα όργανα δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ όμορφη. Η εκτέλεση που μου άρεσε περισσότερο απ’ όλες ήταν αυτή στον τελικό του εδάφους, παρότι και εκεί χρειάζεται βελτίωση. Επόμενος στόχος είναι να συμμετάσχω στους Μεσογειακούς και να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Γιώργος Χατζηευσταθίου (1ος στον πλάγιο ίππο, 2ος στο δίζυγο και μονόζυγο, 3ος στο σύνθετο ατομικό): «Η πρώτη μέρα ήταν πολύ κακή για μένα, γιατί είχα τρεις πτώσεις -δύο στο έδαφος και μία στο δίζυγο- αλλά παρόλα αυτά έκανα μία πολύ καλή εκτέλεση στον πλάγιο ίππο. Έχουμε όμως μπροστά μας κι άλλους αγώνες, σε διεθνές επίπεδο, όπου θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα, γιατί είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα και προχωράμε ενωμένοι. Τη δεύτερη μέρα των αγώνων δεν με ικανοποίησε καθόλου η εμφάνισή μου στον πλάγιο ίππο παρότι βγήκα πρώτος, ενώ σε δίζυγο και μονόζυγο είχα ‘καθαρές’ εκτελέσεις. Τώρα έχω μπροστά μου έναν διασυλλογικό αγώνα στην Ιταλία. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση. Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη και στον Λευτέρη Πετρούνια για την στήριξή τους».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (1ος στους κρίκους): «Παρότι ήμουν τραυματισμένος στον ώμο, μπόρεσα να ‘βγάλω’ τον αγώνα επί δύο συνεχόμενες μέρες και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Η εκτέλεσή μου στον τελικό ήταν αρκετά βελτιωμένη και η προσγείωσή μου ήταν πολύ καλή. Πήρα το ρίσκο να αγωνιστώ και το χέρι μου ανταποκρίθηκε καλά. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας ήταν μία καλή προετοιμασία ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου της Σλοβενίας, που θα γίνει σε δύο εβδομάδες».

Γιώργος Κελεσίδης (1ος στο σύνθετο ατομικό εφήβων): «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου στο σύνθετο ατομικό, παρότι έκανα κάποια λάθη, κυρίως λόγω κούρασης, επειδή πριν από λίγες μέρες είχα αγωνιστεί και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο. Ακόμα περισσότερο με ικανοποίησε η παρουσία μου στους τελικούς οργάνων, επειδή δεν είχα καθόλου πτώσεις και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Η εκτέλεση που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν αυτή στον τελικό των κρίκων.
Αναγκάστηκα να αφήσω το σπίτι μου σε ηλικία 15 ετών και να εγκατασταθώ στη Θεσσαλονίκη, επειδή οι συνθήκες προπόνησης στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζούσα, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μου. Αντίθετα, εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα και η προετοιμασία είναι ευκολότερη, με τη βοήθεια του προπονητή μου. Η προσαρμογή μου τους πρώτους μήνες ήταν αρκετά δύσκολη, επειδή έμενα μακριά από την οικογένειά μου, αλλά πλέον έχω προσαρμοστεί».