Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τα αστέρια της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, με την υπόσχεση να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, που θα φιλοξενηθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου.

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της ενόργανης θα είναι φέτος αναβαθμισμένη, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα αστέρια των Εθνικών ομάδων και να χειροκροτήσουν τους κατόχους Ολυμπιακών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο τεστ της χρονιάς για τους Έλληνες αθλητές, που προετοιμάζονται με το βλέμμα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Ιουνίου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου.

Στην κατηγορία ανδρών, παρόντες θα είναι μεταξύ άλλων ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας που παραμένει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και δύο χρόνια, ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας, που έχει κατακτήσει 19 πανελλήνιους τίτλους από το 2001 έως σήμερα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του εδάφους Λευτέρης Κοσμίδης, ο ανερχόμενος πρωταθλητής των κρίκων και φιναλίστ του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο πανελληνιονίκης του σύνθετου ατομικού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια Νίκος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι έμπειροι και νεότεροι εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας (Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Βασίλης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης, Σπύρος Κορογιαννάκης).

Υψηλός ανταγωνισμός αναμένεται και στις γυναίκες, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την κυρίαρχο της τελευταίας διετίας στο σύνθετο ατομικό Αργυρώ Αφράτη, την καταξιωμένη Βασιλική Μιλλούση, την εξπέρ των ασύμμετρων ζυγών Βάλια Πλυτά, τη ραγδαία ανερχόμενη 16χρονη Εβελίνα Μάγια, την Ευαγγελία Μονοκρούσου, αλλά και την Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.

Παράλληλα, το «αύριο» της ελληνικής ενόργανης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 100 αθλητές και αθλήτριες (27 άνδρες, 35 γυναίκες, 16 έφηβοι, 22 νεανίδες). Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (19/05) με τον γενικό προκριματικό αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Την Κυριακή (20/05) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών.

Το πρόγραμμα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής:

Σάββατο 19 Μαΐου
10:00 – 12:00: Γενικός αγώνας Νεανίδων
13:00 – 15:00: Γενικός αγώνας Γυναικών
15:15 – 15:30: Απονομές Γυναικών – Νεανίδων
16:30 – 19:30: Γενικός αγώνας Ανδρών – Εφήβων
19:45 – 20:00: Απονομές Ανδρών – Εφήβων

Κυριακή 20 Μαΐου
10:00 – 12:10: Τελικοί οργάνων Εφήβων – Νεανίδων
13:00 – 15:00: Τελικοί οργάνων Ανδρών – Γυναικών
15:15 – 15:45: Απονομές