Η γυμναστική ενώνει μικρούς και μεγάλους: Συμμετέχοντες ηλικίας 3 έως 63 ετών στο “E.G.O. Astro Gym 2018” (video)

Η έννοια της Γυμναστικής για Όλους βρίσκει την ιδανική έκφρασή της στο “E.G.O. Astro Gym Contest and Festival 2018”, στο Γαλάτσι, όπου από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου θα δώσουν ραντεβού περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι κάθε ηλικίας, για να ζήσουν τη χαρά της συμμετοχής, της αθλητικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και του ομαδικού πνεύματος, μέσα από μία ξεχωριστή διοργάνωση.

Με σύνθημα «Ας ζωντανέψουμε το όνειρο», η ετήσια γιορτή της Γυμναστικής για Όλους καταρρίπτει φέτος όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και ενώνει μικρούς και μεγάλους, αφού στο Παλέ του Δήμου Γαλατσίου θα πρωταγωνιστήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 3 έως 63 ετών!

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η «χαρτογράφηση» των πολυάριθμων συμμετεχουσών ομάδων, που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εκπροσωπώντας την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, εκτός φυσικά από την Αττική.

Η διοργάνωση χωρίζεται σε δύο τμήματα: Στο “Festival” που αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύει τους πάντες με μοναδικά αναμνηστικά έπαθλα, καθώς και στο “Contest”, το οποίο θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και αναμένεται να προσφέρει εκπληκτικό θέαμα.
Η κλήρωση των ομίλων του “Contest” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Παράλληλα, οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση μπήκαν στην τελική ευθεία με το λανσάρισμα του φετινού flash mob, του χορευτικού που θα εκτελούν όλες μαζί οι συμμετέχουσες ομάδες στο τέλος κάθε ομίλου και το οποίο επιμελήθηκαν οι προπονητές του διοργανωτή συλλόγου Φ.Ο.Μ. Κότινος.

«Με πολλή χαρά διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειές μας καρποφορούν και ότι η Γυμναστική για Όλους αρχίζει να καλλιεργείται συστηματικά από σωματεία και φορείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα αθλήματα της γυμναστικής. Η μεγάλη ανάπτυξη της Γυμναστικής για Όλους στην ελληνική περιφέρεια αποδεικνύεται από το εύρος των συμμετοχών στο ‘E.G.O. Astro Gym 2018”, που είναι κάτι το εντυπωσιακό: Φέτος θα υποδεχθούμε ομάδες από την Κρήτη, την Κω, τη Χίο, την Άρτα, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Χαλκίδα, το Αγρίνιο, την Πάτρα, δηλαδή σχεδόν από κάθε γωνιά της χώρας. Με την υποστήριξη της Ε.Γ.Ο. ελπίζουμε ότι αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση, ώστε μελλοντικά να υπάρξουν περισσότερες τέτοιες δράσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας», τόνισε η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργάνωσης και Γ’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου.

Το “E.G.O. Astro Gym Contest and Festival 2018” συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, τον Φ.Ο.Μ. Κότινος και τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α., στο πλαίσιο του προγράμματος “Be Active”.

Δείτε το “flash mob” της διοργάνωσης στο παρακάτω βίντεο: