Ο Μπάμπης Καϊλίδης επανέρχεται δυνατός

Έχοντας αφήσει πίσω τους τραυματισμούς των προηγούμενων ετών, ο Μπάμπης Καϊλίδης πατά πιο γερά στα πόδια του και εξακολουθεί να διεκδικεί σημαντικό ρόλο στην ελληνική ενόργανη γυμναστική.

Ο 28χρονος αθλητής, που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό το 2013, είδε την πορεία του να ανακόπτεται λόγω των διαδοχικών χειρουργικών επεμβάσεων που χρειάστηκε να κάνει στο αριστερό γόνατο. Πλέον, όμως, είναι έτοιμος για ένα νέο, δυνατό ξεκίνημα. Υπό τις προπονητικές οδηγίες του άλλοτε συναθλητή του, Βασίλη Τσολακίδη, φιλοδοξεί να έχει μία επιτυχημένη χρονιά, που θα τον ξαναβάλει σε τροχιά Εθνικής ομάδας έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα.

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Αυτή η χρονιά περιλαμβάνει αρκετούς και σημαντικούς ομαδικούς αγώνες και έχω ετοιμάσει προγράμματα σε τέσσερα όργανα, τα οποία θα παρουσιάσω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλω να έχω μία επιτυχημένη εμφάνιση, που θα συνοδευτεί από μία καλή βαθμολογία και θα ενισχύσει τις πιθανότητές μου να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου», τόνισε ο Μπάμπης Καϊλίδης και συνέχισε λέγοντας:
«Δεν θα κάνω σύνθετο ατομικό, αφού το γόνατό μου δεν αντέχει τόσο μεγάλη καταπόνηση στο έδαφος και στο άλμα έπειτα από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά πιστεύω ότι στα υπόλοιπα τέσσερα όργανα μπορώ να πετύχω ‘καθαρές’ εκτελέσεις και να δώσω καλές βαθμολογίες στην Εθνική, εφόσον επιλεγώ. Ο καθένας από εμάς προετοιμάζεται φέτος με τον ίδιο στόχο, να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα σε αρκετά όργανα, γιατί έχει τεράστια σημασία το να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Αμέσως μετά το πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης, θα έχει τη δυνατότητα για μία σημαντική διεθνή συμμετοχή, στο Κόπερ της Σλοβενίας:
«Μας λείπουν οι αγωνιστικές ευκαιρίες και είναι πολύ θετικό που στις αρχές Ιουνίου θα μπορέσω να συμμετάσχω στο παγκόσμιο κύπελλο της Σλοβενίας, όπου σκοπεύω να παρουσιάσω προγράμματα σε πλάγιο ίππο, μονόζυγο και δίζυγο. Στα δύο πρώτα, εάν όλα πάνε καλά, θα έχω ελπίδες και για κάποια διάκριση, παρότι βέβαια πρόκειται για μία διοργάνωση με αρκετά υψηλό ανταγωνισμό, όπως είδαμε και πέρσι και μας εξέπληξε».

Ο 28χρονος αθλητής ολοκλήρωσε αναφερόμενους στους συνοδοιπόρους που έχει σ’ όλη αυτή την προσπάθειά του στους αγωνιστικούς χώρους:
«Όλα ξεκινούν από το σπίτι και γι’ αυτό θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την στήριξή της. Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ οφείλω και στην Ιουλία Μακρή, ιδιοκτήτρια του ‘Healing Art Massage’ που αποτελεί χορηγό μου και με βοηθά στην αποκατάστασή μου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που αγκαλιάζουν τους αθλητές και τους βοηθούν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες σε κάνουν να καταλάβεις ότι η προσπάθειά σου έχει αξία και ανταπόκριση και σε γεμίζουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Μακάρι αυτό το παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι χορηγοί, βοηθώντας κάθε αθλητή που προσπαθεί να φτάσει κάπου».