Συνεχίζει με αποφασιστικότητα ο Βασίλης Τανταλίδης

Ο Βασίλης Τανταλίδης, ο πρώτος από τους δύο εκπροσώπους της οικογένειας στο κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής, έχει βγει νικητής από τις περιπέτειες των τραυματισμών που αντιμετώπισε και θέλει πλέον να αναδείξει τη δική του αξία, παίρνοντας δύναμη από το παράδειγμα του μικρότερου αδερφού του, Αντώνη.

Στα 23 του χρόνια ο Βασίλης Τανταλίδης έχει υποβληθεί σε δύσκολες επεμβάσεις στο αριστερό γόνατο, αλλά εξακολουθεί να ζει το όνειρό του στον κόσμο της γυμναστικής και εργάζεται εντατικά για να μπορέσει να αγωνιστεί με την Εθνική ανδρών σε κάποια σημαντική διοργάνωση.

«Το 2015 έπαθα μερική ρήξη χιαστού και μηνίσκου, δεν απέφυγα το χειρουργείο, χρειάστηκε χρόνος για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, αλλά σήμερα το πόδι μου είναι σε άψογη κατάσταση από πλευράς δύναμης. Κάπου-κάπου υπάρχουν μικρές ενοχλήσεις, λόγω της αλλαγής του καιρού ή λόγω της καταπόνησης, αλλά δεν είναι κάτι που με περιορίζει. Το έχω αφήσει πίσω μου και πηγαίνω παρακάτω», λέει ο αθλητής του Θεόφιλου Λαλεχού, που θα κάνει την ολοκληρωμένη επανεμφάνισή του στο προσεχές πανελλήνιο πρωτάθλημα:

«Στο φετινό πανελλήνιο σχεδιάζω να αγωνιστώ στο σύνθετο ατομικό, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Θα ήθελα να τερματίσω μέσα στην οκτάδα της κατάταξης, αν όχι στην πεντάδα, και επίσης να κατακτήσω μετάλλια στα πιο ‘δυνατά’ μου όργανα, που είναι ο πλάγιος ίππος και το μονόζυγο. Στον ίππο έχω ετοιμάσει ένα καινούργιο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5,90 και θέλω να δω πώς θα βγει. Στους επόμενους μήνες μπορεί να προσθέσουμε κάποια στοιχεία και να ανεβάσουμε τον συντελεστή δυσκολίας μέχρι το 6,20».

Το ισχυρότερο κίνητρο για τον 23χρονο αθλητή, είναι ο πόθος να εκπροσωπήσει την Εθνική ανδρών σε κάποια διεθνή διοργάνωση:
«Ένας από τους μεγάλους στόχους μου είναι να χριστώ διεθνής με την Εθνική ανδρών και αυτός είναι ένας λόγος που δεν σταμάτησα την ενόργανη μετά τους τραυματισμούς μου. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και η εμφάνισή μου στο πανελλήνιο και στα υπόλοιπα τεστ είναι καλή, θα ήθελα να διεκδικήσω την συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και γιατί όχι και στο παγκόσμιο».

Ως μεγαλύτερος αδερφός του 21χρονου Αντώνη Τανταλίδη, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στην Εθνική εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012, έχει έναν επιπλέον λόγο για να κοιτάζει ψηλά και ο ίδιος:
«Ο πατέρας μου ήταν παλιός πρωταθλητής του στίβου και μας μετέφερε αυτή τη ‘φλόγα’, την αγάπη για τον αθλητισμό. Το ξεκίνημα έγινε κατά σύμπτωση, επειδή ο γιος της νονάς μου έκανε ενόργανη. Είχα πάει στο γυμναστήριο, γνώρισα το άθλημα και το αγάπησα. Ο Αντώνης δεν άργησε να με ακολουθήσει. Ασφαλώς υπάρχει ευγενής ανταγωνισμός ανάμεσά μας, αλλά είμαστε δεμένα αδέρφια, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και ο καθένας θέλει για τον αδερφό του το καλύτερο».

Ο Βασίλης Τανταλίδης δεν παρέλειψε να κάνει μία ξεχωριστή αναφορά σε όσους τον βοήθησαν περισσότερο μέσα σ’ αυτή τη διαδρομή:
«Οφείλω ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στους γονείς μου, επειδή μου έδωσαν την ευκαιρία να ξεκινήσω αυτό το υπέροχο άθλημα, που είναι η μητέρα όλων των αθλημάτων. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πατέρα μου, που παρ’ όλες τις δυσκολίες μου έχει προσφέρει μεγάλη στήριξη, οικονομική και συναισθηματική, όπως και τον προπονητή μου κ. Λαλεχό, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον γιατρό της Εθνικής ομάδας, κ. Οδυσσέα Παξινό, που μετά τους τραυματισμούς που είχα βοήθησε ώστε να μην σταματήσει αυτό το όνειρο και μου έδωσε το έναυσμα να συνεχίσω πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά την πορεία μου».