Οι δυσκολίες δεν πτοούν τον Χριστόφορο Κωνσταντινίδη

Έπειτα από την πιο ελπιδοφόρο χρονιά της καριέρας του, που συνοδεύτηκε από την παρθενική συμμετοχή του σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης θέλει να «χτίσει» κάτι ακόμα μεγαλύτερο, παρότι αντιμετωπίζει εδώ και μήνες ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Οι ενοχλήσεις στον ώμο δεν επέτρεψαν πέρσι στον 25χρονο αθλητή να αγωνιστεί στο αγαπημένο του όργανο, τους κρίκους, περιορίζοντάς τον στις ασκήσεις εδάφους. Το πρόβλημα αυτό εξακολουθεί να τον κρατά… προσγειωμένο στο έδαφος και στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, αν και ο ίδιος αισιοδοξεί ότι σύντομα θα μπορεί να δουλέψει όπως θέλει σε περισσότερα όργανα, με το βλέμμα αρχικά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (19-20 Μαΐου), αλλά και στο παγκόσμιο κύπελλο της Σλοβενίας που θα ακολουθήσει αμέσως μετά (31 Μαΐου – 3 Ιουνίου).

«Φέτος είχα ως στόχο να μπω στο σύνθετο ατομικό και να ετοιμάσω προγράμματα και στα έξι όργανα, αλλά αυτός ο τραυματισμός με έχει αφήσει αρκετά πίσω. Προς το παρόν έχω δουλέψει πάνω στο νέο μου πρόγραμμα στο έδαφος, που έχει συντελεστή δυσκολίας 5,90 και θα το παρουσιάσω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα. Προσπαθώ παράλληλα να ετοιμαστώ στους κρίκους ενόψει του πανελλήνιου και, αν το επιτρέψει το χέρι μου, ίσως κάνω επίσης άλμα και δίζυγο ή πλάγιο ίππο στην συνέχεια», είπε ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και συμπλήρωσε:
«Για να ξεπεράσω πλήρως το πρόβλημα, θα έπρεπε να μείνω εκτός δράσης όλη τη χρονιά και δεν το ήθελα αυτό. Με φυσικοθεραπείες και με τη βοήθεια του κ. Γιώργου Ρογδάκη, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, έχουμε δει αρκετά μεγάλη βελτίωση, αλλά ακόμα υπάρχουν ενοχλήσεις. Επειδή είναι σημαντική χρονιά, προχωράμε όπως μπορούμε…».

Ο αθλητής του Βασίλη Τσολακίδη αναφέρθηκε και στις συνθήκες προετοιμασίας στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας: «Έχουμε μερικά θέματα με τα όργανα, που προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε. Το γυμναστήριο ανακαινίστηκε πρόπερσι και μπήκαν καινούργια όργανα, αλλά από εδώ περνούν πάρα πολλά παιδιά καθημερινά, προπονούνται πολλοί μικροί αθλητές συλλόγων και είναι φυσιολογικό να υπάρχει φθορά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει η σωστή φροντίδα από όλους, για να διορθώνονται τα προβλήματα και να μπορούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης».

Καταλήγοντας, ο 25χρονος πρωταθλητής της ενόργανης απεύθυνε τις ευχαριστίες του «…στον φυσικοθεραπευτή κ. Ρογδάκη που είναι συνέχεια δίπλα μας σε ό,τι κι αν χρειαστούμε, στον διατροφολόγο μου κ. Φώτη Μανωλόπουλο και στον χορηγό μου, που είναι η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής ‘Myprotein’, για όλη την υποστήριξη που μου προσφέρουν».