Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018» η Αντωνία Σακελλαρίδου

Άλλη μία σημαντική επιτυχία κατέγραψε το ελληνικό τραμπολίνο μέσα από την εντυπωσιακή παρουσία των Εθνικών ομάδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, καθώς η Αντωνία Σακελλαρίδου εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», που θα γίνουν το φθινόπωρο (1-12 Οκτωβρίου).

Η 16χρονη πρωταθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα ένα από τα μόλις πέντε εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης, με τη 12η θέση που κατέκτησε στο ατομικό τραμπολίνο νεανίδων και με δεδομένο ότι δικαίωμα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων είχαν μόνο οι αθλήτριες που ήταν γεννημένες το 2001 και 2002.

Πολύ κοντά σε μια αντίστοιχη σπουδαία επιτυχία βρέθηκε και ο 17χρονος Δημήτρης Μακρής στην κατηγορία των εφήβων, όπου έμεινε οριακά εκτός προνομιούχου πεντάδας, χάνοντας για μόλις 0,105 β. το εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση της Αργεντινής.

Εκτός από το τραμπολίνο, η ελληνική Γυμναστική έχει εξασφαλισμένη εκπροσώπηση στο Μπουένος Άιρες και στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, μέσω της Ιωάννας Μαγοπούλου που σφράγισε το εισιτήριο στον αγώνα πρόκρισης της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εκκρεμεί η διεξαγωγή του αντίστοιχου ευρωπαϊκού αγώνα επιλογής της ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Μπακού, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου. Εκεί θα πάρουν μέρος αθλητές γεννημένοι το 2002 και αθλήτριες γεννημένες το 2003, διεκδικώντας 17 εισιτήρια στα αγόρια και ισάριθμα στα κορίτσια.

trampolino-sakellaridou-gevorkian

Η Αντωνία Σακελλαρίδου μαζί με τον προπονητή της, Βαλέριο Γκεβορκιάν.