Σπουδαία πρόκριση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» για τη Λίλα Κασάπογλου

Το ελληνικό τραμπολίνο θα έχει ισχυρή παρουσία σε άλλο ένα μεγάλο ραντεβού, μέσω της Λίλας Κασάπογλου, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» στο ατομικό γυναικών, χάρη στην επιτυχημένη εμφάνισή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο του Μπακού.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε στο ευρωπαϊκό τη 13η θέση, την καλύτερη της έως τώρα καριέρας της, παίρνοντας δικαιωματικά ένα από τα συνολικά 24 εισιτήρια για τη διοργάνωση του Μινσκ, η οποία θα γίνει τον Ιούνιο του 2019.

Παράλληλα, έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της ελληνικής Γυμναστικής που εξασφαλίζει την παρουσία της στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι αγώνες πρόκρισης στα αθλήματα της ρυθμικής (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Γουαδαλαχάρα, 1-3 Ιουνίου), της αεροβικής (παγκόσμιο πρωτάθλημα, Γκιμαράες, 1-3 Ιουνίου) και της ενόργανης γυμναστικής (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Γλασκόβη, 2-12 Αυγούστου).

Η Λίλα Κασάπογλου είχε συμμετάσχει και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, το 2015 στο Μπακού, όπου είχε κερδίσει την 8η θέση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο γυναικών ως δίδυμο με την Εύη Αγγελούση, αλλά και τη 12η θέση στο ατομικό.