Έτοιμες να λάμψουν στην Αμβέρσα οι μικρές πρωταθλήτριες της ακροβατικής (videos)

Ραντεβού με τα μεγαλύτερα όνειρά τους δίνουν οι νεαρές πρωταθλήτριες της ακροβατικής γυμναστικής Ευαγγελία Αγγελοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαγιαννοπούλου και Μαρία Στεφανίδου, οι οποίες θα αγωνιστούν με το εθνόσημο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών της Αμβέρσας (4-10 Απριλίου).

Οι αθλήτριες που ανήκουν στον Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης θα αναχωρήσουν την Κυριακή (01/04) για τη βελγική πόλη, μαζί με τον προπονητή Βαγγέλη Γεωργιάδη και την αρχηγό αποστολής Ζωή Αβραμίδου, αποτελώντας τις μοναδικές εκπροσώπους της ελληνικής ακροβατικής γυμναστικής στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η ελληνική τριάδα πρόκειται να συμμετάσχει στην ηλικιακή κατηγορία 11-16 ετών. Ο προκριματικός θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη, με το πρόγραμμα τέμπο την Τετάρτη (04/04, 12:45 – 18:15 ώρα Ελλάδας) και το πρόγραμμα ισορροπίας την Πέμπτη (05/04, 10:30 – 15:00), ενώ αργότερα την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και ο τελικός του αγωνίσματος (19:40 – 20:20), με τις φιναλίστ να παρουσιάζουν ξανά το πρόγραμμα ισορροπίας, ξεκινώντας από μηδενική βαθμολογική βάση.

Στο αγώνισμα της τριάδας κοριτσιών 11-16 ετών έχουν δηλώσει συμμετοχή 39 ομάδες, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών πρόκειται να πάρουν μέρος συνολικά 705 αθλητές και αθλήτριες 11 έως 19 ετών από 36 χώρες.

Η 14χρονη Μαρία Στεφανίδου, η 12χρονη Αλεξάνδρα Παπαγιαννοπούλου και η 11χρονη Ευαγγελία Αγγελοπούλου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους μπροστά στους φίλους της ακροβατικής το περασμένο Σάββατο (24/03), στην πρόβα τζενεράλε που πραγματοποίησαν στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, παίρνοντας ώθηση ενόψει Αμβέρσας.

«Τα κορίτσια προετοιμάζονται περίπου έναν χρόνο για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, επομένως η συμμετοχή τους αποτελεί από μόνη της μία επιτυχία, αλλά επιπλέον θα πάμε για να δείξουμε καλό επίπεδο και να πετύχουμε ένα καλό πλασάρισμα, όπως κάναμε και πέρσι στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ελληνικής τριάδας, Βαγγέλης Γεωργιάδης.

Η κάμερα του TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κάλυψε την επιτυχημένη πρόβα της ελληνικής ομάδας και φιλοξένησε ρεπορτάζ με δηλώσεις των μικρών αθλητριών, του προπονητή τους Βαγγέλη Γεωργιάδη, του προέδρου της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστου Ψαθά και της προέδρου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης Διαμάντως Χατζηκαπλάνη.

Το ρεπορτάζ του TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την ελληνική τριάδα της ακροβατικής γυμναστικής:

Το πρόγραμμα ισορροπίας των αθλητριών:

Το πρόγραμμα τέμπο των αθλητριών: