Συνεχίζει στην πρώτη γραμμή η Βασιλική Μιλλούση

Τα είκοσι χρόνια παρουσίας στο διεθνές προσκήνιο πλησιάζει η Βασιλική Μιλλούση, η μακροβιότερη Ελληνίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η οποία συνεχίζει τη διαδρομή της και στοχεύει σε νέες διακρίσεις, έπειτα από το σύντομο διάλειμμα του περασμένου εξαμήνου.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια ήταν απούσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου στο Μόντρεαλ, διακόπτοντας ένα σερί επτά διαδοχικών συμμετοχών στον θεσμό, πλέον όμως έχει αφοσιωθεί ξανά με ψυχή και σώμα στην ενόργανη και δεν σταματά να ονειρεύεται.

«Έχει ενάμιση μήνα που ξαναμπήκα στις προπονήσεις και προς το παρόν προσπαθώ να αποκτήσω ξανά την κατάλληλη φυσική κατάσταση. Η επαναφορά δεν ήταν εύκολη, λόγω της απώλειας μυϊκής μάζας, αλλά το σώμα μου αποκτά σταδιακά την φυσιολογική του μορφή και σύντομα θα αρχίσω να δουλεύω τα προγράμματά μου», είπε η Μιλλούση και πρόσθεσε:

«Το φετινό καλεντάρι είναι κάπως περίεργο, γιατί το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνουν αρκετά αργά. Γι’ αυτό και πήρα πέρσι την απόφαση να κάνω αυτό το διάλειμμα από τη γυμναστική, επειδή ένιωσα πως ήταν η ιδανική στιγμή για κάτι τέτοιο. Ήξερα ότι ήμασταν σε μετα-Ολυμπιακή χρονιά και ότι θα υπήρχε χρόνος για να επανέλθω όπως πρέπει στις μεγάλες διοργανώσεις του 2018. Ήταν επιλογή μου, την στήριξα και τώρα είμαι ξανά εδώ, για να ζήσω περισσότερες εμπειρίες και έντονες στιγμές στην ενόργανη, που είναι η ζωή μου».

Ο φετινός σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο από τα τέσσερα όργανα, τη δοκό και τους ασύμμετρους ζυγούς, στα οποία έχει να επιδείξει και τις μεγαλύτερες επιτυχίες:
«Το σχέδιό μας για φέτος είναι να κατέβω σε δύο όργανα και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Θέλω να είμαι έτοιμη για τους Μεσογειακούς Αγώνες, στα τέλη Ιουνίου. Ένα μήνα νωρίτερα έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και θα μου άρεσε να το προλάβω, αλλά δεν θα βιαστώ εάν δεν είμαι καλά προετοιμασμένη.
Το πρόγραμμά μου στη δοκό θα είναι κατά βάση αυτό που είχα ετοιμάσει για το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, με κάποιες μικρές αλλαγές, ενώ στους ασύμμετρους ζυγούς θα κρατήσω το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα που θα είχα και στο Μόντρεαλ».

Όσο για το απώτερο μέλλον, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσει το 2018:
«Κάθε χρόνο, το όριό μου είναι το σώμα μου και η ψυχολογία μου. Αν πάει καλά η φετινή χρονιά, θα το σκεφτώ για του χρόνου, προς το παρόν το μόνο που θέλω να μπορέσω να αγωνιστώ και να βρεθώ στην ίδια φόρμα όπως παλιά».

Η Βασιλική Μιλλούση κατέληξε απευθύνοντας ένα «ευχαριστώ» στη διοίκηση της Ε.Γ.Ο., «που με στηρίζει σε κάθε μου επιλογή», καθώς και στην Ε.Ο.Ε. και στα μέλη της Επιτροπής Αθλητών, τα οποία την εξέλεξαν στον ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο της προέδρου:

«Η Επιτροπή Αθλητών της Ε.Ο.Ε. είναι η φωνή κάθε αθλητή στην Ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέλουμε να ‘περάσουμε’ αυτό το μήνυμα σε όλους τους αθλητές, να γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη και τον ρόλο της Επιτροπής σε καθέναν από αυτούς και μέσα από τις ενέργειές μας να τους βοηθήσουμε να φτάσουν ψηλότερα. Θέλουμε να προσεγγίσουμε χορηγούς, ειδικά για τα νέα παιδιά που έχουν όραμα και μέλλον, δίνοντάς τους μία καλύτερη προοπτική. Ακόμα και ένας μικρότερος χορηγός, που μπορεί να διαθέσει λιγότερα χρήματα, μπορεί να αλλάξει την καριέρα ενός μελλοντικού πρωταθλητή με την υποστήριξή του».