Με την σκέψη στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο η Βάλια Πλυτά

Στις μεγάλες διοργανώσεις που έρχονται από τον Αύγουστο και μετά θα ρίξει το βάρος η πρωταθλήτρια της ενόργανης Βάλια Πλυτά, η οποία βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, ώστε να επανέλθει απόλυτα έτοιμη στους αγώνες.

Η 21χρονη αθλήτρια αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, που την άφησαν για ένα διάστημα εκτός προπονήσεων, αλλά αισιοδοξεί ότι θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για τα σημαντικότερα ραντεβού της χρονιάς.

«Συνεχίζω την προετοιμασία μου προσεκτικά, παράλληλα με την αποθεραπεία μου, γνωρίζοντας ότι έχω χρόνο για να επανέλθω όπως θέλω, αφού οι σημαντικότερες φετινές διοργανώσεις θα έρθουν στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Αυτή την στιγμή δουλεύω κυρίως στο κομμάτι της ενδυνάμωσης και πιστεύω ότι σύντομα θα ξεκινήσω πιο δυνατά, σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν καλά, αισιοδοξώ ότι θα είμαι παρούσα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Μαΐου, έστω και με ένα πρόγραμμα λιγότερο δύσκολο από αυτό που θα ετοιμάσω για τους διεθνείς αγώνες», τόνισε.

Παράλληλα, η σπεσιαλίστρια των ασύμμετρων ζυγών αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμά της, που θα είναι συνέχεια του αντίστοιχου περσινού, το οποίο ξεχώριζε εντός και εκτός συνόρων για τα έξι εντυπωσιακά πετάγματα που περιλάμβανε: «Το φετινό μου πρόγραμμα στους ασύμμετρους ζυγούς θα ξεκινήσει με τον ίδιο ‘σκελετό’ και στην πορεία θα δούμε ποια επιμέρους στοιχεία θα αλλάξουμε. Σε περίπτωση που είμαι καλά και η Εθνική χρειαστεί κάτι παραπάνω από εμένα στο ομαδικό αγώνισμα, θα μπορέσω επίσης να συνεισφέρω στη δοκό και ίσως στο άλμα».

Ολοκληρώνοντας, η Βάλια Πλυτά αναφέρθηκε στους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό της: «Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Απόστολο Πεσσίνη και Ιουλία Παλαμάρα, που με… ανέχονται και με στηρίζουν. Επίσης, τον γιατρό της Ομοσπονδίας Οδυσσέα Παξινό που με βοηθά πολύ στην αποθεραπεία μου, όπως και τις φυσικοθεραπεύτριες Ιωάννα Μαντζώρη και Ελισάβετ Αναστασάκη. Με τη βοήθειά τους θα επανέλθω πιο δυνατή».