Αντίστροφη μέτρηση για το “Aphrodite Cup”: 370 αθλήτριες και μέλη αποστολών δίνουν πνοή στο Παλαιό Φάληρο και αναδεικνύουν τις αξίες του αθλητισμού

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι την κορυφαία διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα, το 4ο “Aphrodite Cup”, που εκτός από υψηλό αγωνιστικό ενδιαφέρον διαθέτει επίσης ισχυρό περιβαλλοντικό, τουριστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας πολύπλευρα την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Ακολουθεί απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι την κορυφαία διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα, το 4ο “Aphrodite Cup”, που εκτός από υψηλό αγωνιστικό ενδιαφέρον διαθέτει επίσης ισχυρό περιβαλλοντικό, τουριστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας πολύπλευρα την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το διεθνές τουρνουά “Aphrodite Cup 2018” θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ταλαντούχες αθλήτριες από 21 χώρες και να γνωρίσουν ένα από τα ωραιότερα Ολυμπιακά αθλήματα.
Συνολικά θα παρευρεθούν περισσότερες από 230 αθλήτριες, καθώς και περίπου 140 προπονήτριες και συνοδοί αποστολών, που μέσα από την παρουσία τους θα δώσουν πνοή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα τονώσουν σημαντικά την τοπική οικονομία.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, με συνδιοργανωτές τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και έχοντας ως θεσμικό υποστηρικτή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής.

Στα πολλαπλά οφέλη που δημιουργεί το “Aphrodite Cup” αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, καθώς και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, Γιάννης Φωστηρόπουλος (2ος από αριστερά στη φωτογραφία, από την Συνέντευξη Τύπου του “Aphrodite Cup 2016”).

«Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει αγκαλιάσει το ‘Aphrodite Cup’ και με πολλή χαρά διαπιστώνουμε ότι κάθε χρόνο μεγαλώνει, αποτελώντας πλέον έναν απόλυτα επιτυχημένο θεσμό. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση, οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν έσοδα, γίνεται μόχλευση της τοπικής οικονομίας και έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε το τουριστικό προϊόν του Παλαιού Φαλήρου.
Εξίσου σημαντικό είναι το κοινωνικό μήνυμα που στέλνει η διοργάνωση μέσα από την αξιοποίηση δικαιούχων των κοινωνικών δομών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι συνεισφέρουν σε βοηθητικές εργασίες της διοργάνωσης και λαμβάνουν ένα έσοδο.
Παράλληλα, μέσα από αυτή τη γιορτή αθλητισμού ενισχύεται το κίνημα του εθελοντισμού, χάρη στην αξιοποίηση στελεχών που έχουν πολύτιμη εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μεταλαμπαδεύουν τη γνώση τους, δημιουργώντας μία νέα ομάδα εθελοντών, η οποία μπορεί να στηρίξει και άλλες τέτοιες διοργανώσεις, αθλητικές αλλά και πολιτιστικές», τόνισε ο κ. Φωστηρόπουλος, κάνοντας ειδική μνεία στην επιτυχημένη δράση του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία»:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι ένα από τα ομορφότερα και λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα, όπως είναι η ρυθμική γυμναστική, ανθεί στον Δήμο μας: Μέσα σε δέκα χρόνια ζωής, ο Γ.Ο.Π.Φ. ‘Αρμονία’ έχει πετύχει καταπληκτικά πράγματα, γεμίζει τους αθλητικούς χώρους και δημιουργεί πρωταθλήτριες. Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτούμε ότι η ρυθμική είναι ένα κατεξοχήν γυναικείο άθλημα και ότι αυτή η προσπάθεια ωθεί τις γυναίκες στον αθλητισμό και κάνει πράξη την ισότητα των φύλων στους αθλητικούς χώρους, οι οποίοι στη χώρα μας ανδροκρατούνται».

Ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου υπογράμμισε επίσης την σημασία των περιβαλλοντικών δράσεων του “Aphrodite Cup”, που φέτος θα είναι ακόμα πιο πλούσιες, περιλαμβάνοντας συμβολική δενδροφύτευση από συμμετέχουσες στη διοργάνωση αθλήτριες, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου:
«Ο ‘πράσινος’ χαρακτήρας της διοργάνωσης ενισχύεται ακόμα περισσότερο μέσα από την συμβολική δενδροφύτευση. Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που μπορεί να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, για να συμβολίζει την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αλλά και για να προάγει το μήνυμα ειρήνης που στέλνει ο αθλητισμός, σε καιρούς δύσκολους».

Το “Aphrodite Cup” προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης “Green Sports League”, υλοποιώντας φέτος ακόμα περισσότερες «πράσινες» δράσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής, διεθνώς.

Παράλληλα, αποτελεί για άλλη μια χρονιά τη μοναδική διοργάνωση που γίνεται επί ελληνικού εδάφους και είναι ενταγμένη στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Πηγή: aphroditecup.com