Ανέλαβε καθήκοντα στην Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους της UEG η Μαρία Παπαδοπούλου

Το ανώτατο θεσμικό όργανο της Γυμναστικής για Όλους στην Ευρώπη θα έχει ισχυρή ελληνική φωνή, μέσα από την παρουσία της Μαρίας Παπαδοπούλου στην αρμόδια Τεχνική Επιτροπή της UEG, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά στη Ζυρίχη με τη νέα της σύνθεση, από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Η Γ’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. συμμετείχε στην συνάντηση ως εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της UEG, ιδιότητα που ποτέ άλλοτε δεν είχε εκπρόσωπος της ελληνικής γυμναστικής.

Στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι ετοιμασίες ενόψει του φεστιβάλ Eurogym και του Gym For Life Challenge, της 1ης διοργάνωσης της UEG με διαγωνιστικό χαρακτήρα, που θα φιλοξενηθούν τον Ιούλιο στο Βέλγιο, καθώς και ενόψει του φεστιβάλ Golden Age για άτομα άνω των 50 ετών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.
Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για την ανάπτυξη της Γυμναστικής για Όλους σε ευρωπαϊκές χώρες όπου το άθλημα δεν έχει γνωρίσει ακόμα τόσο μεγάλη άνθηση.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της UEG Φαρίντ Γκαγίμποφ δεξιώθηκε το Σάββατο (25/02) τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής, που στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα γυμναστικής και μουσικής Gymotion ως επίσημοι προσκεκλημένοι της ελβετικής ομοσπονδίας, βιώνοντας μία ξεχωριστή εμπειρία μαζί με τους περίπου 15.000 θεατές που ήταν παρόντες στις δύο διαδοχικές παραστάσεις που δόθηκαν.
Ανάμεσα στους σχεδόν 800 αθλητές – performers που συμμετείχαν στο “Gymotion” ήταν και η Ελβετίδα σταρ της ενόργανης Τζούλια Στάινγκρουμπερ, η οποία είχε μία σύντομη συνάντηση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους της Γυμναστικής για Όλους.

Το επόμενο ραντεβού της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους της UEG ορίστηκε για τον Μάιο στη Λιέγη, προκειμένου τα στελέχη της να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών ενόψει του Eurogym & Gym For Life Challenge του Ιουλίου.

papadopoulou_ueg-tc_1

H Μαρία Παπαδοπούλου (1η από δεξιά) και τα υπόλοιπα στελέχη της Τ.Ε. Γυμναστικής για Όλους, μαζί με τον πρόεδρο της UEG Φαρίντ Γκαγίμποφ (1ος από αριστερά) και την Ελβετίδα πρωταθλήτρια της ενόργανης Τζούλια Στάινγκρουμπερ (4η από αριστερά).

 

papadopoulou_ueg-tc_2

Αναμνηστική φωτογραφία, μετά το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της UEG στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους.