Σημαντικές αρμοδιότητες στον Νίκο Προβιά από την UEG

Στη Γλασκόβη, όπου επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του Αυγούστου, έδωσε το πρώτο της φετινό ραντεβού η Τεχνική Επιτροπή Ενόργανης Ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), παρόντος του Νίκου Προβιά.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος, ο οποίος επανεξελέγη ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής τον περασμένο Δεκέμβριο, βρέθηκε στην σκοτσέζικη πόλη από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, για την πρώτη συνεδρίαση της νέας τετραετίας.

Οι αξιωματούχοι της UEG διαπίστωσαν το βαθμό ετοιμότητας των Βρετανών «οικοδεσποτών», αφού άλλωστε στο στάδιο “SSE Hydro Arena” της Γλασκόβης είχε φιλοξενηθεί και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του 2015.

Επίσης, η Τ.Ε. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συζήτησε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (9-12 Αυγούστου) όσο και τον ευρωπαϊκό αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», ο οποίος θα γίνει στο Μπακού (19-24 Ιουνίου).
Σε αμφότερες τις διοργανώσεις, στον κ. Προβιά ανατέθηκε ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος του Τεχνικού Επιτετραμμένου (Technical Delegate) των αγώνων, σε ό,τι αφορά στην ενόργανη ανδρών.

Παράλληλα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το σύστημα πρόκρισης που θα ισχύσει για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019».

Η επόμενη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG ορίστηκε να γίνει στις αρχές Μαΐου στη Μαδρίτη, για να υπάρξουν εκτενέστερες επαφές με την ισπανική εταιρεία χρονομέτρησης “ATOS”, η οποία θα έχει την ευθύνη έκδοσης των ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.