Στη Μόσχα η Μαγοπούλου, για τον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της ρυθμικής

Η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Άιρες 2018», στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, περνάει από τη Μόσχα για την Ιωάννα Μαγοπούλου, η οποία θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στον προκριματικό της ευρωπαϊκής ζώνης, που θα γίνει στη ρωσική πρωτεύουσα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Η νεαρή αθλήτρια του ατομικού αναχωρεί σήμερα (Τρίτη 13/02), συνοδευόμενη από την προπονήτριά της Έφη Μπλέκα και τη διεθνή κριτή Μαρία Πάχτα.
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα πρόκρισης είχε από ελληνικής πλευράς και η Μιράντα Ψύκου, η οποία όμως θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού.

Στον ευρωπαϊκό προκριματικό έχουν δηλωθεί συνολικά 57 αθλήτριες, γεννημένες όλες τους το 2003, από συνολικά 33 χώρες.
Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων θα πάρουν 18 αθλήτριες, που θα προέρχονται από ισάριθμες διαφορετικές χώρες, αφού επιθυμία της Δ.Ο.Ε. είναι να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση εθνών στη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες (1-12 Οκτωβρίου 2018).

Ο αγώνας πρόκρισης της Πέμπτης 15/02 (09:00 – 18:00 ώρα Ελλάδας) περιλαμβάνει το σύνθετο ατομικό, με την τελική κατάταξη να προκύπτει από το άθροισμα των βαθμολογιών κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα).