Στην Ιατρική Επιτροπή της UEG εντάχθηκε o Οδυσσέας Παξινός

Ακόμα πιο ισχυρό θα είναι το ελληνικό στοιχείο στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), καθώς ο ορθοπεδικός ιατρός της Ε.Γ.Ο., δρ. Οδυσσέας Παξινός, θα αποτελεί πλέον μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της UEG.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε στη Λοζάνη για πρώτη φορά υπό τη νέα της σύνθεση, με τον Αζέρο Φαρίντ Γκαγίμποφ στον προεδρικό θώκο και με τον επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη στο αξίωμα του αντιπροέδρου, έκανε δεκτή την εισήγηση της ελληνικής πλευράς για ένταξη του δρ. Παξινού στην Ιατρική Επιτροπή, στην οποία προστέθηκε επίσης ως νέο μέλος ο Βρετανός ιατρός Κρις Τόμλινσον.

Ο ορθοπεδικός ιατρός δρ. Οδυσσέας Παξινός, στα χέρια του οποίου οι Έλληνες αθλητές εμπιστεύονται την ίδια την υγεία τους, προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην ελληνική γυμναστική εδώ και μία δεκαετία, όποτε υπάρχει ανάγκη, αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και άριστος επιστήμονας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEG έλαβε αρκετές ακόμη σημαντικές αποφάσεις κατά την συνεδρίασή της, κάνοντας μεταξύ άλλων δεκτή τη μεταφορά της έδρας του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής από το Βαγιαδολίδ της Ισπανίας στη Γκουαδαλαχάρα της ίδιας χώρας, στις ίδιες ημερομηνίες (1-3 Ιουνίου 2018).

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η απονομή στους νικητές των ετήσιων βραβείων της UEG δεν θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή, αλλά κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων για φέτος ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Έτσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναμένεται να παραλάβει στο περιθώριο του ευρωπαϊκού ενόργανης ανδρών-εφήβων της Γλασκόβης (9-12 Αυγούστου) τα δύο έπαθλα που κατέκτησε στην σχετική ψηφοφορία («Ευρωπαίος Αθλητής της Χρονιάς» και «Κορυφαία Εμφάνιση της Χρονιάς»), ενώ για την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να τιμηθεί ως «Κορυφαία Ομάδα της Χρονιάς» στη Λιέγη του Βελγίου, κατά τη διάρκεια του “European Gym for Life Challenge” (15-19 Ιουλίου).

giorti-ego-nov2014-20

Ο δρ. Οδυσσέας Παξινός (αριστερά) είχε τιμηθεί το 2014 από την Ε.Γ.Ο., δια χειρός του τότε Γ’ αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γεωργουλάκη, για την πολύ σημαντική και διαρκή συνεισφορά του.