Λευτέρης Πετρούνιας: «Ευχαριστώ τους χιλιάδες φιλάθλους, που μου χάρισαν αυτή τη διπλή διάκριση!»

Οι εκπληκτικές επιτυχίες του 2017 συνεχίζουν να σκορπούν τη λάμψη τους και μέσα στο νέο έτος για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε τους τίτλους του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή και της Κορυφαίας Εμφάνισης για τη χρονιά που πέρασε, στα βραβεία της UEG, με τη δύναμη και την συντριπτική πλειοψηφία (61% και 87%, αντίστοιχα) που του έδωσαν οι χιλιάδες φίλαθλοι που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Ο δις πρωταθλητής κόσμου και τρις πρωταθλητής Ευρώπης των κρίκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση στον δικτυακό τόπο της Ε.Γ.Ο., μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων:

«Θέλω να ευχαριστήσω την UEG, που είχε την πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσει αυτό τον θεσμό και που με πρότεινε ως υποψήφιο σε δύο κατηγορίες. Η θέσπιση των ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων ήταν μία κίνηση που χρειαζόταν το μεγάλο άθλημα της Γυμναστικής, για να αποκτήσει ακόμα ευρύτερη προβολή και για να δοθεί η ευκαιρία στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά μας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους χιλιάδες φιλάθλους που με στήριξαν και που μου χάρισαν με την ψήφο τους αυτά τα δύο πολύ σπουδαία έπαθλα: Του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή του 2017 και της Κορυφαίας Εμφάνισης της χρονιάς. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει σ’ εμένα, ότι με αγαπά πολύ και αναγνωρίζει την αξία όλων των διακρίσεων που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκρισή του είναι συγκινητική και με γεμίζει δύναμη για την συνέχεια.

Επιπλέον, θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων για την σπουδαία επιτυχία της, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους νικητές, τις νικήτριες και σε όλους τους υποψήφιους αυτών των βραβείων της UEG.

Δεσμεύομαι ότι και μέσα στο 2018 θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτών των διακρίσεων, ώστε να προσφέρω κι άλλες χαρές σε όλους τους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμηση και την αγάπη τους. Σας ευχαριστώ και πάλι».

Η ανακοίνωση της νίκης του Λ. Πετρούνια στην κατηγορία του «Κορυφαίου Αθλητή της Χρονιάς», στην σελίδα της UEG στο Facebook:

Η ανακοίνωση της νίκης του Λ. Πετρούνια στην κατηγορία της «Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς», στην σελίδα της UEG στο Facebook: