Υποτροφίες από τη Δ.Ο.Ε. για τον Λ. Πετρούνια και άλλους επιλεγμένους πρωταθλητές

Το συνολικό ποσό των 320.000 δολαρίων θα μοιραστούν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επιλεγμένοι Έλληνες πρωταθλητές, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Λευτέρης Πετρούνιας, χάρη στις παρεμβάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου της Σπύρου Καπράλου, που εξασφάλισε την σχετική επιχορήγηση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ε.Ο.Ε:

Η Ολυμπιακή Αλληλεγγύη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα επιχορηγήσει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με το ποσό των 320.000 δολαρίων μέσω του προγράμματος «Υποτροφίες για αθλητές Τόκιο 2020».
Όπως επισημαίνει η Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, το ποσόν των 320.000 δολαρίων είναι μία έκτακτη επιχορήγηση που θα δοθεί κατόπιν παρεμβάσεων του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και αποτελεί το διπλάσιο του προϋπολογισμού που δίδεται σε μία Ολυμπιακή Επιτροπή, με το προφίλ και το μέγεθος της Ελλάδας.
Οι υποτροφίες θα μοιραστούν σε 14 αθλητές και αθλήτριες που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η επιλογή τους έγινε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διεθνείς Ομοσπονδίες των αθλημάτων που ανήκουν οι αθλητές.

Πρόκειται για τους:
Αννα Κορακάκη – Σκοποβολή
Κατερίνα Στεφανίδη – Στίβος
Κατερίνα Νικολαϊδου – Κωπηλασία
Παρασκευή Παπαχρήστου – Στίβος
Μαρία Πρεβολαράκη – Πάλη
Ευαγγελία Πλατανιώτη – Συγχρονισμένη Κολύμβηση
Ευαγγελία Παπάζογλου – Συγχρονισμένη Κολύμβηση
Λευτέρης Πετρούνιας – Γυμναστική
Παύλος Καγιαλής – Ιστιοπλοΐα
Παναγιώτης Μάντης – Ιστιοπλοΐα
Βύρων Κοκκαλάνης – Ιστιοπλοΐα
Σπυρίδων Γιάνναρος – Κωπηλασία
Παναγιώτης Μαγδανής – Κωπηλασία
Κωνσταντίνος Φιλιππίδης – Στίβος

Το ποσό των 320.000 δολαρίων θα επιμεριστεί σε 32 μέρη που είναι οι μήνες που απομένουν ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα μοιραστεί ισόποσα ανά μήνα στους αθλητές και στις αθλήτριες.
Επίσης η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να προτείνει στη ΔΟΕ να εισαχθούν στη συγκεκριμένη κατηγορία των υποτροφιών και οι αθλητές Κριστιάν Γκολομέεφ και Χρήστος Βολικάκης ενώ ανάλογα με τις προκρίσεις που θα επιτευχθούν, η λίστα θα μεγαλώνει με νέους αθλητές και αθλήτριες.