Πέντε Έλληνες υποψήφιοι στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Την εκλογή τους στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) θα διεκδικήσουν πέντε Έλληνες υποψήφιοι, μέσα από το 27ο Συνέδριο της UEG, που θα γίνει στο Σπλιτ της Κροατίας (1-2 Δεκεμβρίου).

Στην κροατική πόλη θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ως υποψήφιος τόσο για τη θέση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, την οποία κατείχε την τελευταία τετραετία, όσο και για το αξίωμα του αντιπροέδρου της UEG, η Γ’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Μαρία Παπαδοπούλου, ως υποψήφιο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους, καθώς και τρεις διεθνείς κριτές:
Ο Νίκος Προβιάς (υποψήφιος για να επανεκλεγεί μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών για δεύτερη συνεχόμενη θητεία), η Μαρία Πάχτα (υποψήφιο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής) και η Λευκή Φερεντίνου (υποψήφιο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής).

Το 27ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα ξεκινήσει την Παρασκευή (01/12) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (02/12), όταν και θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες.

Το Συνέδριο του Σπλιτ θα αποτελέσει ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την UEG, καθώς ο επί οκταετία πρόεδρός της, Γάλλος Ζορζ Γκελζέκ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κοινά. Υποψήφιοι να τον διαδεχθούν είναι ο Αζέρος Φαρίντ Γκαγίμποφ και ο Σλοβένος Έντβαρντ Κόλαρ.

Το Προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς και οι πρόεδροι των Τεχνικών Επιτροπών θα εκλεγούν απευθείας από τις χώρες-μέλη της UEG. Αντίθετα, τα μέλη κάθε Τεχνικής Επιτροπής θα αναδειχθούν αμέσως μετά, μέσω ψηφοφορίας της νεοεκλεγείσας Εκτελεστικής Επιτροπής και των αντίστοιχων προέδρων των Τεχνικών Επιτροπών.

Σε όλα τα θεσμικά όργανα, η θητεία των εκλεγέντων θα είναι τετραετής (Ιανουάριος 2018-Δεκέμβριος 2021).