Παρούσα στο διεθνές γκραν πρι του Μπρνο η Βάλια Πλυτά

Σ’ έναν πρωτότυπο αγώνα ενόργανης στο Μπρνο της Τσεχίας θα πάρει μέρος το Σάββατο (11/11) η Βάλια Πλυτά, κλείνοντας με ξεχωριστό τρόπο την αγωνιστική της παρουσία για το 2017, έπειτα από προσωπική πρόσκληση που της απεύθυναν οι διοργανωτές.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια αναχωρεί αύριο (Πέμπτη 09/11) για την τσεχική πόλη, μαζί με την προπονήτριά της Ιουλία Παλαμάρα, έχοντας ετοιμαστεί για μία εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Στο διεθνές γκραν πρι του Μπρνο συμμετέχουν 10 αθλητές και άλλες 10 αθλήτριες, που χωρίζονται σε μικτά ζευγάρια, με τον αγώνα να είναι κλιμακωτός και να αποτελείται από τρεις γύρους:

Στον α’ γύρο (προκριματικός), κάθε αθλητής και αθλήτρια εκτελεί από δύο όργανα (η Πλυτά σχεδιάζει να αγωνιστεί σε άλμα και δοκό ισορροπίας), με το άθροισμα των τεσσάρων βαθμών κάθε ζευγαριού να καθορίζει την κατάταξή του.
Τα έξι ζευγάρια με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται στον β’ γύρο (ημιτελικός), όπου αγωνίζονται σε ένα ακόμη όργανο, ξεκινώντας από μηδενική βάση. Για τον ημιτελικό, εφόσον προκριθεί, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναμένεται να επιλέξει τους ασύμμετρους ζυγούς, που είναι και το πιο δυνατό της «χαρτί».
Στον γ’ γύρο (τελικός) μπαίνουν τα τρία κορυφαία ζευγάρια του ημιτελικού, με κάθε αθλητή και αθλήτρια να εκτελεί ένα όργανο της επιλογής του. Η βαθμολογία υπολογίζεται ξανά από μηδενική βάση. Βάσει του βαθμολογικού αθροίσματος κάθε ζευγαριού, προκύπτει η τελική κατάταξη και η σειρά των μεταλλίων.

Το διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής του Μπρνο διεξάγεται για 21η συνεχόμενη χρονιά και αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη χρονιά τέλεσής του αγώνα, το 1997, είχε θριαμβεύσει το ελληνικό ζευγάρι αποτελούμενο από τον Δημοσθένη Ταμπάκο και τη Βάσω Τσαβδαρίδου.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής του αγώνα

brno-grand-prix-2017