Έτοιμοι για «ψηλές πτήσεις» στην Σόφια οι Έλληνες πρωταθλητές του τραμπολίνο

Την ανοδική πορεία του ελληνικού τραμπολίνο, αλλά και την ικανότητά τους να ξεπερνούν κάθε δυσκολία, καλούνται να επιβεβαιώσουν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του αθλήματος, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σόφιας (9-12 Νοεμβρίου), στον απόηχο της πρόσφατης οδυνηρής απώλειας του προπονητή Κώστα Πεξαρά.

Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν στη βουλγαρική πρωτεύουσα τέσσερις αθλητές (Κώστας Γράψας, Μάριος Γράψας, Απόστολος Κουταβάς, Νίκος Σαββίδης) και δύο αθλήτριες (Λίλα Κασάπογλου, Δήμητρα-Ισαβέλλα Τόλη), που θα αναχωρήσουν την Κυριακή (05/11) συνοδευόμενοι από τους προπονητές Βασίλη Αγγελάκο, Κυριάκο Μαβιτζή, Βαρβάρα Βοϊβόδα, Ράνια Ρούτση και τον διεθνή κριτή Δημοσθένη Χρυσοσπάθη, ενώ στο πλευρό της αποστολής θα βρεθεί κατά τις ημέρες των αγώνων και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης.

Για την ελληνική ομάδα, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην σκιά του θανάτου του προπονητή Κώστα Πεξαρά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 20 Οκτωβρίου και θα λείψει από το πλευρό του αθλητή του, Νίκου Σαββίδη, στην Σόφια.
Ο χαμός του 53χρονου τεχνικού προκάλεσε τη ματαίωση του Κυπέλλου Τραμπολίνο, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Λαύριο δύο ημέρες αργότερα μετά το τραγικό συμβάν και θα αποτελούσε την πρόβα τζενεράλε ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Πέμπτη 09/11 με τους προκριματικούς του ατομικού τραμπολίνο σε άνδρες και γυναίκες, όπου θα αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες αθλητές, φιλοδοξώντας να κυνηγήσουν την είσοδο στην προνομιούχο 24άδα των ημιτελικών. Την Παρασκευή 10/11 θα διεξαχθεί ο αντίστοιχος προκριματικός του συγχρονισμένου τραμπολίνο, με την συμμετοχή δύο ελληνικών ζευγαριών στην κατηγορία ανδρών (Κ. Γράψας / Μ. Γράψας και Κουταβάς / Σαββίδης).

Το 32ο παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο, που είναι το πρώτο του νέου Ολυμπιακού κύκλου και στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 301 αθλητές και αθλήτριες από 36 χώρες, θα φιλοξενηθεί στην «Αρένα Αρμεέτς» της βουλγαρικής πρωτεύουσας, όπως είχε συμβεί και με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2013.
Στο ίδιο στάδιο θα πραγματοποιηθεί επίσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ηλικιών (11-21 ετών), μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων με ελληνική συμμετοχή:

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
10:30 – 20:00: Προκριματικοί ατομικού τραμπολίνο ανδρών-γυναικών

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου
13:15 – 17:15: Προκριματικός συγχρονισμένου τραμπολίνο ανδρών

Σάββατο 11 Νοεμβρίου
18:20 – 18:50: Τελικός συγχρονισμένου τραμπολίνο ανδρών

Κυριακή 12 Νοεμβρίου
13:30 – 15:00: Ημιτελικοί ατομικού τραμπολίνο ανδρών-γυναικών
16:25 – 17:25: Τελικοί ατομικού τραμπολίνο ανδρών-γυναικών

Δείτε το εντυπωσιακό προωθητικό βίντεο που ετοίμασαν οι διοργανωτές: