Λ. Πετρούνιας: «Κοιτάμε μπροστά, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια!»

Ακόμα περισσότερα χρυσά μετάλλια και καλύτερες μέρες για την ελληνική Γυμναστική «βλέπει» ο Λευτέρης Πετρούνιας, που δήλωσε αισιόδοξος πως ο δρόμος για το «Τόκιο 2020» δεν θα είναι δύσβατος, αφού κάθε πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί με την δεδομένη καλή θέληση της Πολιτείας.

«Αυτή η νίκη σημαίνει ότι η νέα τετραετία έχει ξεκινήσει με επιτυχία. Κοιτάμε μπροστά, έχουμε το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2020 και θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Έχουμε ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και υπάρχει καλή διάθεση. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά εδώ είμαστε για να λύσουμε όλα», δήλωσε ο «άρχοντας των κρίκων» κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή από ό,τι να φτάσεις σ’ αυτήν. Και για όσο μπορώ, θέλω να παραμείνουμε εκεί. Όσο έχω την υγεία μου, εγώ και όλο το επιτελείο που με στηρίζει θα δουλεύουμε για να επαναλαμβάνουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών ξανά και ξανά. Ό,τι κι αν συμβαίνει, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε, με χαμόγελο».

Σε ό,τι αφορά στο «κάτι παραπάνω» που χρειάζεται και δικαιούται η ελληνική Γυμναστική, ο 27χρονος πρωταθλητής τόνισε ότι αυτό μεταφράζεται στο να υπάρξει η οικονομική δυνατότητα για συμμετοχή σε περισσότερους αγώνες προετοιμασίας:
«Εκείνο που πάντοτε ζητάμε είναι να έχουμε περισσότερους διεθνείς αγώνες, να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουμε σ’ αυτούς. Από την ερχόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από τους αγώνες των παγκοσμίων κυπέλλων. Με τις υπάρχουσες συνθήκες αδυνατούμε να συμμετάσχουμε σε όλα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούμε να δώσουμε αρκετούς αγώνες».

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων ευχαρίστησε επίσης την ελληνική ομογένεια για την συμπαράστασή της στο Μόντρεαλ («είχε αρκετούς Έλληνες στον Καναδά, όντως ένιωθα ότι αγωνιζόμουν σ’ ένα δικό μου μέρος»), ενώ έκανε μία ξεχωριστή αναφορά στο ζεϊμπέκικο που χόρεψε στα επινίκια, στην ελληνική ταβέρνα “Pireas”, χτυπώντας παλαμάκια με τα πόδια υπό τους ήχους του «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»:

«Η ζεϊμπεκιά βγήκε πάνω στον ενθουσιασμό, την ώρα που γλεντούσαμε και κάναμε την πλάκα μας! Όσο για το τραγούδι ‘Δεν πάω πουθενά’ που χόρεψα με τον προπονητή μου είχε αυτό ακριβώς το νόημα: Ότι θα μείνουμε στην κορυφή! Αυτό ελπίζουμε και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε!…»

Απολαύστε ΕΔΩ το photo album από την υποδοχή του Λευτέρη Πετρούνια και της Εθνικής ομάδας!