Θ. Βασιλειάδης: «Οι πρωταθλητές μας δικαιούνται να δώσουν έναν αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό»

Στην ανάγκη των ανερχόμενων πρωταθλητών να πάρουν τις απαραίτητες αγωνιστικές ευκαιρίες, καθώς και στην προοπτική να φιλοξενήσει η Ελλάδα μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση ενόργανης, για πρώτη φορά μετά το 2006, στάθηκε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής από το Μόντρεαλ.

«Ο Πετρούνιας είναι ένας αθλητής που έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά στην Ελλάδα ο κόσμος τον βλέπει μόνο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και μόνο σε αναγνώριση όσων έχει πετύχει, δικαιούται να δώσει έναν διεθνή αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό και το δικαιούνται και οι άλλοι μεγάλοι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας. Αξίζουν να έχουν αυτή την ευκαιρία και να αγωνιστούν μέσα στην πατρίδα τους», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. και συνέχισε:

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού γι’ αυτό το θέμα. Δεν είναι πολύ εύκολο να αναλάβουμε να διοργανώσουμε έναν διεθνή αγώνα, γιατί ο εξοπλισμός είναι πανάκριβος. Σήμερα, όμως, πιστεύω ότι βρέθηκε πλέον η ‘χρυσή τομή’ και μπορούμε να το προχωρήσουμε. Από αύριο κιόλας θα έχω επαφές με τη FIG και την UEG, για να φέρουμε τον ερχόμενο Μάιο μια μεγάλη διοργάνωση στη χώρα».

Ο κ. Θ. Βασιλειάδης επανέλαβε, επίσης, την ανάγκη να υποστηριχθούν στην αγωνιστική προετοιμασία τους οι ταλαντούχοι αθλητές της νεότερης γενιάς:
«Ο Λευτέρης είναι πλέον ένας μύθος της παγκόσμιας γυμναστική, εμείς όμως πρέπει να σκεφτούμε και τα υπόλοιπα παιδιά, που έρχονται από πίσω και που αφιερώνουν τις ίδιες ώρες δουλειάς. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να διακριθούν, όπως τη δώσαμε και σε όλους τους προηγούμενους αθλητές μας, δυστυχώς όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η καλή προετοιμασία και οι αγώνες, που αποτελούν την ‘τροφή’ των αθλητών, είναι τα στοιχεία που θα τους αναδείξουν και που θα μας φέρουν τη μεγάλη διάκριση.
Αν μπορέσουμε να προλάβουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες αυτών των παιδιών, θα είναι όλα καλά. Αν όμως δεν το μπορέσουμε, λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποια στιγμή η ελληνική Γυμναστική θα πάψει να μας χαρίζει τέτοιες τεράστιες διεθνείς διακρίσεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, για να δράσουμε έγκαιρα και να παραμείνουμε στον δρόμο των επιτυχιών».

Απολαύστε ΕΔΩ το photo album από την υποδοχή του θριαμβευτή του Μόντρεαλ, Λευτέρη Πετρούνια, και της Εθνικής ομάδας!