Δ. Ράφτης: «Θα το κρατήσουμε αγκαλιά για καιρό το χρυσό μετάλλιο! Όλα τα παιδιά της Εθνικής τα πήγαν πολύ καλά στο Μόντρεαλ»

Την αξία όλων των Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης υπογράμμισε ο τεχνικός του Λευτέρη Πετρούνια και της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, στις δηλώσεις του στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την επιστροφή από το Μόντρεαλ.

Ο προπονητής που έχει κερδίσει πέντε από τα δέκα μετάλλια της Ελλάδας στην ιστορία της στα παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το πιο πρόσφατο από αυτά.

«Θα το κρατήσουμε αγκαλιά για πολύ καιρό το χρυσό μετάλλιο! Το πόσο θα παραμείνουμε στην κορυφή, το ξέρει μόνο ο Λευτέρης. Αυτή είναι η επιθυμία μας… Η τετραετία ξεκίνησε καλά και δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Η επόμενη χρονιά είναι πολύ δύσκολη, γιατί για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο και τα δύο», είπε ο κ. Ράφτης και πρόσθεσε:

«Αυτό που έδειξε ο Λευτέρης στο Μόντρεαλ είναι ότι αντέχει την πίεση. Είχα πει και πριν ότι σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα μόνο ο ίδιος μπορούσε να χάσει, οι αντίπαλοι του δεν μπορούσαν να τον κερδίσουν. Είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος, αυτό το αποδέχονται και οι ανταγωνιστές του και δεν φεύγουν δυσαρεστημένοι όταν χάνουν, εκτός από τον Κινέζο, που δεν αντέχει την πίεση…»

Επιπλέον, έστειλε και πάλι το μήνυμα ότι οι νεότεροι συναθλητές του Πετρούνια στην Εθνική ανδρών μπορούν επίσης να φτάσουν ψηλά, αρκεί να τύχουν της απαραίτητης στήριξης:
«Ίσως ο κόσμος πιθανολογεί ότι σε σύγκριση με τον Λευτέρη τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής δεν πήγαν τόσο καλά στο παγκόσμιο. Στην πραγματικότητα, όμως, πήγαν πολύ καλά. Ο Κ. Κωνσταντινίδης είχε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στους κρίκους και λόγω απειρίας δεν μπήκε στον τελικό, ο Ηλιόπουλος είχε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με τον Κροάτη που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο αλλά έκανε μία πτώση, ενώ ο Χατζηευσταθίου είχε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,00 στον πλάγιο ίππο και με αντίστοιχο συντελεστή είδαμε δύο αθλητές να μπαίνουν στον τελικό. Τα παιδιά μας θέλουν εμπειρίες. Ούτε ο Λευτέρης δεν έγινε ξαφνικά πρώτος. Οι περισσότεροι αθλητές πρέπει να περάσουν μία διαδικασία που έχει διάρκεια και εμπεριέχει αγώνες, καμπ προετοιμασίας, πράγματα που δεν τα έχουμε αλλά ελπίζω ότι θα τα αποκτήσουμε στην πορεία. Είναι κρίμα να έχουμε τόσο πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό και να μην μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε».

Απολαύστε ΕΔΩ το photo album από την υποδοχή του θριαμβευτή του Μόντρεαλ, Λευτέρη Πετρούνια, και της Εθνικής ομάδας!