Δημήτρης Ράφτης: «Ο Λευτέρης είναι… simply the best!»

Η ψυχραιμία του Λευτέρη Πετρούνια, που του επέτρεψε να δείξει τις ικανότητές του, ήταν εκείνη που τον κράτησε στην κορυφή του κόσμου, όπως επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ράφτης, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του «άρχοντα των κρίκων» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Μόντρεαλ.

Ο προπονητής των δώδεκα ευρωπαϊκών και των πέντε παγκόσμιων μεταλλίων, που είχε πει «Χαιρετίσματα στην εξουσία» μετά τον θρίαμβο του Πετρούνια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου, προτίμησε αυτή τη φορά να αφιερώσει τον τίτλο ενός τραγουδιού στον ίδιο τον αθλητή του:
«Ο Λευτέρης είναι… ‘Simply the best’! Είναι μάγκας, αφού μπορεί και αντέχει τέτοια πίεση. Μπορεί ο κόσμος να μην το κατάλαβε, αλλά ήταν πολύ πιεσμένος. Είναι πολύ πιο δύσκολο το να διατηρηθείς στην κορυφή από το να την κατακτήσεις, όταν ξέρεις ότι όλοι οι άλλοι κυνηγούν να σε φτάσουν. Ήταν δύσκολος αγώνας, ο Ρώσος πήρε υψηλή βαθμολογία, αλλά τέλος καλό, όλα καλά! Ο Αμπλιάζιν ήταν πολύ καλός, όμως ο Λευτέρης ήταν ψύχραιμος στην εκτέλεσή του και αυτό ήταν το στοιχείο – κλειδί. Πάνω στους κρίκους, ήταν εξαιρετικός. Αν είχε ‘κολλήσει’ την έξοδό του, αποφεύγοντας αυτή την αναπήδηση, θα είχε πάρει 0,200 β. παραπάνω, αλλά ακόμα και έτσι ξέραμε ότι θα κερδίζαμε».

Με το 2017 να ολοκληρώνεται ονειρεμένα, ο κ. Ράφτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενόψει της ερχόμενης χρονιάς, τόσο για τον Πετρούνια όσο και για τους υπόλοιπους Έλληνες πρωταθλητές:
«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λίγη ξεκούραση, κατόπιν ένα διάστημα συντήρησης και από τον Νοέμβριο θα μπούμε δυνατά στην προετοιμασία για το 2018. Η επόμενη χρονιά έχει μια πολύ μεγάλη περίοδο αναμονής, μέχρι τους Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο, το οποίο θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις από ό,τι φέτος, αφού περιλαμβάνει ομαδικό αγώνισμα, όπως και το παγκόσμιο που θα ακολουθήσει».

Τόνισε, μάλιστα, ότι ενόψει 2018 θα πρέπει να υπάρξει η οικονομική δυνατότητα να δοθούν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες σε ολόκληρη την Εθνική ομάδα, θεωρώντας βέβαιο ότι έτσι οι αθλητές μας θα δείξουν τη μεγάλη αξία τους:
«Θα πρέπει από πλευράς προετοιμασίας να κάνουμε κάτι παραπάνω, τόσο για τον Λευτέρη όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά, που για κάποιους που ίσως βλέπουν τα πράγματα επιφανειακά μπορεί να μην φάνηκε τόσο καλή η εμφάνισή τους στο Μόντρεαλ, αλλά για μένα είχαν πολύ θετική παρουσία. Είναι σημαντικό να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερους αγώνες για να πετύχουν το κάτι παραπάνω, που είναι μέσα στις δυνατότητές τους. Η Γυμναστική στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Πετρούνιας. Έχουμε κι άλλους εξαιρετικούς αθλητές, που στην πορεία θα δείξουν πόσο πολύ αξίζουν».

***Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και απολαύστε όλα τα βίντεο από τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια!

Η εκπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια, που του χάρισε τον παγκόσμιο τίτλο:

O πανηγυρισμός του Λευτέρη Πετρούνια με τον προπονητή του, μόλις εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο:

Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές των κρίκων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου:

Η θεαματική παρουσίαση του Έλληνα πρωταθλητή, πριν ξεκινήσει ο τελικός των κρίκων: