Το 10ο μετάλλιο της Ελλάδας στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης!

Στο ίδιο στάδιο όπου γεννήθηκε το τέλειο «10» της Νάντια Κομανέτσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε στην ελληνική γυμναστική ένα ξεχωριστό «10άρι», αφού το μετάλλιο που κατέκτησε είναι το 10ο στην ιστορία της χώρας μας στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης.

Ο 27χρονος πρωταθλητής, ο οποίος μετρά πλέον δύο χρυσά μετάλλια στον θεσμό, έγινε ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει τους δύο παγκόσμιους τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους, έπειτα από τον Βλάση Μάρα (δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο μονόζυγο), ενώ παράλληλα ισοφάρισε την συνολική συγκομιδή μεταλλίων του παιδικού του ινδάλματος, Δημοσθένη Ταμπάκου (ένα χρυσό και ένα χάλκινο στους κρίκους).
Από μία φορά έχουν ανέβει στο βάθρο των νικητών με τη «γαλανόλευκη» ο Λευτέρης Κοσμίδης (ένα χρυσό στο έδαφος), ο Ιωάννης Μελισσανίδης (ένα ασημένιο στο έδαφος) και ο Βασίλης Τσολακίδης (ένα ασημένιο στο δίζυγο).

Οι προπονητές που έχουν οδηγήσει τους Έλληνες πρωταθλητές σ’ αυτές τις διακρίσεις είναι ο Δημήτρης Ράφτης (πέντε μετάλλια με τους Μάρα και Πετρούνια), ο Αλέκος Ιωακειμίδης (τρία μετάλλια με τους Ταμπάκο και Τσολακίδη), ο Θανάσης Καπνίδης (ένα μετάλλιο με τον Μελισσανίδη) και ο Γιώργος Αγγέλου (ένα μετάλλιο με τον Κοσμίδη).

***Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και απολαύστε όλα τα βίντεο από τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια!

Τα ελληνικά μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής:

ΕΤΟΣ / ΤΟΠΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΘΕΣΗ
1994, Μπρίσμπεϊν Ιωάννης Μελισσανίδης Ασκήσεις εδάφους 2ος
1999, Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 3ος
2001, Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος
2002, Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος
2003, Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 1ος
2006, Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 3ος
2010, Ρότερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Ασκήσεις εδάφους 1ος
2011, Τόκιο Βασίλης Τσολακίδης Δίζυγο 2ος
2015, Γλασκόβη Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1ος
2017, Μόντρεαλ Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1ος