Θέαμα και χαμόγελα στο “Be Active – EGO and All” (photos)

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Be Active – EGO and All”, το οποίο διοργάνωσε την Κυριακή (01/10) η Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Αλίμου.

Η επιλογή της τέλεσης του Φεστιβάλ σ’ έναν ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένα στο Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη», αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένη, κάνοντας ξεχωριστή αυτή τη γιορτή άθλησης και ζωής.

Πρόσθετη λάμψη έδωσε η παρουσία της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και του Γ.Σ. Τιτάνας, των δύο ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους “World Gym For Life Challenge” και οι οποίες τιμήθηκαν για τις επιτυχίες τους.

Μάλιστα, οι «λύκοι» της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά το κοινό, παρουσιάζοντας το καταπληκτικό πρόγραμμά τους, με το οποίο κατέκτησαν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία.

Παράλληλα, στο “Be Active – EGO and All” έγιναν ειδικές βραβεύσεις στα καλύτερα προγράμματα, με νικήτριες τις παρακάτω ομάδες:

-Πρόγραμμα με συνολική εικόνα Αρμονίας μεταξύ χορογραφίας, μουσικής και συγχρονισμού ως προς το θέμα της χορογραφίας: «Μπλε σαν θάλασσα», ομάδα: Ο.Κ.Α.Π.Α. Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού

-Πρόγραμμα με συμμετοχή μεγάλης γκάμας ηλικιών: «Γουρουνάκια και λύκοι» (ηλικίες 5 έως 47 ετών), ομάδα: Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνειος» Μαρκόπουλου

-Πρόγραμμα με πρωτότυπη μουσική σύνθεση: «Νιώσε τον ρυθμό», ομάδα: Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου

-Πρόγραμμα με πρωτότυπη εναλλαγή σχηματισμών: «Face the dark», ομάδα: Όμιλος Αντισφαίρισης Λαυρίου

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 με απόλυτη επιτυχία και φέτος πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με σύνθημα #BeActive («να είστε ενεργοί») και με στόχο να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στιγμιότυπα από το “Be Active – EGO and All”:

beactive2017_01 beactive2017_02 beactive2017_03 beactive2017_04 beactive2017_05 beactive2017_06 beactive2017_07 beactive2017_08 beactive2017_09 beactive2017_10