Γιορτή άθλησης και ζωής το “Be Active – EGO and All”

Η ομορφιά της Γυμναστικής και της άθλησης, για ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, θα βρει την ιδανική έκφρασή της μέσα από το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Be Active – EGO and All”, το οποίο διοργανώνει η Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Αλίμου.

Το “Be Active – EGO and All” προμηνύεται ξεχωριστό, όπως υποδηλώνει και ο χώρος τέλεσής του, που θα είναι το Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στην Πλατεία Καραϊσκάκη, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 17:00 – 21:00.

Πρόσθετη λάμψη στην εκδήλωση θα δώσει η παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους “World Gym For Life Challenge” και θα τιμηθούν για τις επιτυχίες τους:
Στη διοργάνωση της Νορβηγίας, οι «λύκοι» της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων (φωτογραφία) κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» μαζί με το χρυσό μετάλλιο, ενώ η ομάδα του Γ.Σ. Τιτάνας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Επιπλέον, στο “Be Active – EGO and All” θα γίνουν ειδικές βραβεύσεις στα καλύτερα προγράμματα, στις παρακάτω κατηγορίες:
-Πρόγραμμα με συνολική εικόνα Αρμονίας μεταξύ χορογραφίας, μουσικής και συγχρονισμού ως προς το θέμα της χορογραφίας.
-Πρόγραμμα με συμμετοχή μεγάλης γκάμας ηλικιών.
-Πρόγραμμα με πρωτότυπη μουσική σύνθεση.
-Πρόγραμμα με πρωτότυπη εναλλαγή σχηματισμών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 με απόλυτη επιτυχία και φέτος πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με σύνθημα #BeActive («να είστε ενεργοί») και με στόχο να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα #BeActive και για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα βρείτε στην ελληνική σελίδα του προγράμματος στο Facebook.