Πρόβα τζενεράλε στο Παρίσι για τους πρωταθλητές της ενόργανης

Ραντεβού στο Παρίσι δίνουν οι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών της ενόργανης γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν στο Τσάλεντζ καπ της γαλλικής πρωτεύουσας αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17 Σεπτεμβρίου), πραγματοποιώντας την τελική τους πρόβα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στο Μόντρεαλ στις αρχές Οκτωβρίου.

internationaux_paris_posterΣτη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην «Πόλη του Φωτός» θα αγωνιστούν οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (μονόζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), οι οποίοι αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 14/09), μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου, Θεόφιλο Λαλεχό και τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά.

Οι έξι συγκεκριμένοι Έλληνες πρωταθλητές έχουν συμπεριληφθεί και στη δήλωση συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου), στα ίδια όργανα.

Το Τσάλεντζ καπ του Παρισιού θα αποτελέσει το μοναδικό τους αγωνιστικό τεστ προετοιμασίας ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς, ενώ παράλληλα θα σημάνει την επιστροφή του Λευτέρη Πετρούνια στη δράση, τεσσερισήμισι μήνες μετά τον θρίαμβό του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ, στη Ρουμανία.

Η διοργάνωση του Παρισιού, που θα φιλοξενηθεί στο «Παλέ ντε Μπερσί» με την συμμετοχή περίπου 200 αθλητών και αθλητριών (110 άνδρες, 90 γυναίκες) από 37 χώρες, θα ξεκινήσει το Σάββατο (16/09) με τους προκριματικούς των οργάνων και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (17/09) με όλους τους τελικούς.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

15:00 – 17:30: Προκριματικοί οργάνων, 1ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

18:00 – 20:30: Προκριματικοί οργάνων, 2ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

14:20 – 16:20: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

16:40 – 18:30: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος
(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)