Στο απογευματινό γκρουπ του τελικού η Κελαϊδίτη

Στον απογευματινό όμιλο του σημερινού τελικού του σύνθετου ατομικού (16:15 – 19:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει η Ελένη Κελαϊδίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο, αφού η FIG εξέδωσε αναθεωρημένη βαθμολογία του προκριματικού, φέρνοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη 13η θέση αντί της 12ης.

Η Κελαϊδίτη συγκέντρωσε 63,200 βαθμούς στο σύνολο και κατείχε τη 12η θέση, υποσκελίζοντας την ισόβαθμή της Ιταλίδα Μιλένα Μπαλντασάρι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού.
Ωστόσο, οι διοργανωτές ενημέρωσαν στην συνέχεια ότι έκαναν λάθος υπολογισμό στα κριτήρια ισοβαθμίας, αναθεώρησαν τη βαθμολογία και απένειμαν στην Ιταλίδα αθλήτρια τη 12η θέση, που της δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στον βραδινό όμιλο του τελικού (19:15 – 22:00 ώρα Ελλάδας).

Η Ε.Γ.Ο. απέστειλε έγγραφο προς τη FIG, ζητώντας διευκρινίσεις για την αλλαγή της κατάταξης των αθλητριών, ενώ από την πλευρά τους οι διοργανωτές ζήτησαν συγγνώμη από την ελληνική αποστολή για την αναστάτωση που προκάλεσε το αρχικό σφάλμα τους, το οποίο απέδωσαν σε δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος βαθμολόγησης.

Η Ελένη Κελαϊδίτη θα αγωνιστεί έτσι στον απογευματινό όμιλο του τελικού (16:15 – 19:00 ώρα Ελλάδας), μαζί με τις αθλήτριες που τερμάτισαν στις θέσεις 13-24 του προκριματικού, χωρίς πάντως η ατυχία του οριακού αποκλεισμού από το γκρουπ των κορυφαίων να την εμποδίζει να κυνηγήσει μία ακόμα καλύτερη εμφάνιση στον τελικό, στην πρώτη της και ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή στον θεσμό.