Πανηγυρική πρόκριση της Κελαϊδίτη στο σύνθετο ατομικό, ελπίζει και για τους τελικούς οργάνων (videos)

Μία θέση στην ελίτ της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής κέρδισε με την αξία της η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία εξασφάλισε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό του σύνθετου ατομικού και επιπλέον κυνηγά την συμμετοχή της στον τελικό του προγράμματος με τις κορύνες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια δικαίωσε τις προσδοκίες και στο σημερινό, δεύτερο σκέλος του προκριματικού στην “Adriatic Arena”, συμμετέχοντας στον πέμπτο από τους συνολικά επτά ομίλους: Με 16,450 βαθμούς στις κορύνες (7η στην επιμέρους κατάταξη του συγκεκριμένου οργάνου, μέχρι στιγμής) και 15,250 βαθμούς στην κορδέλα (9η έως τώρα), η Ελληνίδα εκπρόσωπος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκρισή της στον πρώτο από τους δύο αποψινούς τελικούς οργάνων (22:00 – 23:05 ώρα Ελλάδας).

kelaiditi-pesaro2017-figΕπιπλέον, ενώ εκκρεμεί η διεξαγωγή των δύο τελευταίων ομίλων, η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα βρίσκεται στην 9η θέση του σύνθετου ατομικού με 63,200 βαθμούς στο άθροισμα και θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι παρούσα στην προνομιούχο 24άδα του αυριανού τελικού (Παρασκευή 01/09, 16:15 – 22:00 ώρα Ελλάδας).

Η οριστική κατάταξη και η σειρά των φιναλίστ, τόσο στο σύνθετο όσο και στα δύο όργανα της ημέρας (κορύνες και κορδέλα), θα προκύψει με την ολοκλήρωση του αποψινού προκριματικού, στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Στο Πέζαρο βρίσκονται από σήμερα (Πέμπτη 31/08) και τα κορίτσια του ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Μαριάννα Μανδέλλου, Αναστασία Δογραμματζή, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη), που θα ανέβουν στο ταπί το Σάββατο (02/09), για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια.

Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο από τους αγώνες των Ελλήνων πρωταθλητών!

Το 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής είναι το πρώτο στα χρονικά που φιλοξενείται επί ιταλικού εδάφους, αλλά και το πρώτο του νέου Ολυμπιακού κύκλου, αποτελώντας ένα αρχικό δείγμα γραφής ενόψει των κρισιμότερων αντίστοιχων διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν το 2018 στην Σόφια και του 2019 στο Μπακού, από όπου θα ξεκινήσει και θα κορυφωθεί, κατά σειρά, η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στις κορύνες (7η μέχρι στιγμής με 16,450 β.):

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην κορδέλα (9η μέχρι στιγμής με 15,250 β.):