Έτοιμη για διάκριση η Κελαϊδίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Ελένη Κελαϊδίτη ενσαρκώνει τις ελληνικές ελπίδες για μία μεγάλη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου), όπου θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Εθνικής ομάδας στο ατομικό, καθώς η συναθλήτριά της Κατερίνα Δερβίση θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και στους Παγκόσμιους Αγώνες του Βρότσλαβ, μεταξύ άλλων, η 17χρονη Κελαϊδίτη ετοιμάζεται πλέον για το κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, στο τεστ που πραγματοποίησε τη Δευτέρα (21/08) στον Άγιο Κοσμά.

Εκεί, η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα παρουσίασε τα προγράμματά της, στα οποία έκανε βελτιώσεις τον τελευταίο μήνα προκειμένου να ανεβάσει τον συντελεστή δυσκολίας, και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, τα στελέχη της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ομοσπονδίας Αθανασία Λαμπροπούλου-Συροπούλου και Θέμιδα Χαρίτου-Γιακουμέλου και την πρόεδρο των Ελληνίδων κριτών ρυθμικής Μαρίας Πάχτα, που παρακολούθησαν την προσπάθειά της, την συνεχάρησαν και εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι μπορεί να πλασαριστεί ψηλά στο σύνθετο ατομικό και παράλληλα να κερδίσει την πρόκριση σε κάποιον από τους τελικούς οργάνων, στην παρθενική συμμετοχή της σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, απούσα από το Πέζαρο θα είναι η δεύτερη Ελληνίδα που είχε δηλωθεί στο ατομικό, η Κατερίνα Δερβίση. Η 16χρονη αθλήτρια της Νούλης Γιαννιτσοπούλου, η οποία διανύει την πρώτη της χρονιά στην κατηγορία γυναικών, δεν είχε μπορέσει να προπονηθεί όπως θα ήθελε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας ενός τραυματισμού, με συνέπεια να τεθεί τελικά εκτός μάχης. Η σχετική απόφαση λήφθηκε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 24/08), αφού προηγουμένως η νεαρή πρωταθλήτρια εξετάστηκε από τον γιατρό της Ε.Γ.Ο. Ιωάννη Παππά.

Το πρώτο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής, που περιλαμβάνει τις εκπροσώπους του ατομικού, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει το Σάββατο (26/08) για την ιταλική πόλη, ενώ η ομάδα του ανσάμπλ πρόκειται να ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη (31/08).