Συλλυπητήρια στην Εύα Χριστοδούλου για την απώλεια της μητέρας της

Την απώλεια της Ελένης Χριστοδούλου, η οποία ήταν μητέρα της Ολυμπιονίκη της ρυθμικής Εύας Χριστοδούλου αλλά και δραστήρια παράγοντας σε σωματεία του Αιγάλεω, θρηνεί η ελληνική γυμναστική. Η κηδεία της εκλιπούσας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (16/08) στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω και η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Ελένη Χριστοδούλου «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή 11/08, σε ηλικία 60 ετών, αφού πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της μέχρι το τέλος έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου από τον περασμένο Φεβρουάριο, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Εκεί είχε την καλύτερη δυνατή φροντίδα από τους ιατρούς και από όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, υπό την επίβλεψη του διευθυντή της ογκολογικής κλινικής, δρ. Νίκου Κετεμποζίδη, ο οποίος ήταν και ο θεράπων ιατρός της.

eva_christodoulou_mitera

Η Ελένη Χριστοδούλου, μαζί με την κόρη της, Εύα

Η εκλιπούσα υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή στον χώρο της γυμναστικής, καθώς είχε διατελέσει παράγοντας στον Πρωτέα Αιγάλεω και στον Σύλλογο Φίλων Γυμναστικής Αιγάλεω (Σ.ΦΙ.Γ.Α.) και φυσικά βρισκόταν δίπλα στην πρωταθλήτρια κόρη της σε κάθε αγώνα και σε κάθε επιτυχία της.

Η οικογένειά της ευχαριστεί θερμά τον γιατρό της Ε.Γ.Ο., δρ. Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ήταν κοντά της, καθώς επίσης τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη με όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής και ιδιαίτερα την ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ Ιρίνα Ιλίεβα και την πρόεδρο της Τ.Ε. Ρυθμικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασία Λαμπροπουλου, για την στήριξη και την κατανόησή τους.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την ερχόμενη Τετάρτη (16/08) στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω και η ταφή θα γίνει στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Εκεί θα βρίσκεται σύσσωμη η ελληνική γυμναστική, συμμεριζόμενη το πένθος της Εύας Χριστοδούλου, η οποία υπήρξε μέλος των «χρυσών κοριτσιών» του ελληνικού ανσάμπλ κατακτώντας το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ μαζί με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους, ενώ πλέον μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της στις νεότερες γενιές αθλητριών.

Επιθυμία της οικογένειάς της είναι, αντί κατάθεσης στεφάνων, να διατεθούν χρήματα υπέρ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην Εύα Χριστοδούλου, στον σύζυγο της εκλιπούσας Βασίλη και στον γιο της Χρήστο για τη βαρύτατη απώλειά τους, καθώς και βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο χαμό ενός ανθρώπου που γέννησε και δημιούργησε μία Ολυμπιονίκη.