Ολυμπία Δραγούνη: «Το πρόγραμμά μας είχε ψυχή και η ‘αγέλη’ μου πίστεψε στη νίκη!»

Η Ελλάδα είναι πλέον παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Γυμναστική για Όλους, χάρη στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων της Ολυμπίας Δραγούνη, η οποία αφιέρωσε τον θρίαμβο στην… αγέλη των «λύκων» της και υποσχέθηκε εξίσου δυνατές δημιουργίες για το μέλλον, στοχεύοντας σε νέες μεγάλες διακρίσεις.

Οι 65 αθλήτριες, ηλικίας 11 έως 22 ετών, εκτέλεσαν καταπληκτικά το πρόγραμμά τους με θέμα “Τhe Wolves And The Moon” και δικαίωσαν απόλυτα το σύνθημα της παρουσίασής τους: Όταν είναι μαζί, οι λύκοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα…
Αυτό ακριβώς κατόρθωσαν οι Χρυσαυγή Αράπου, Μελίνα Αργυρού, Αλεξάνδρα Βασιλάκη, Δανάη Γιαννακόπουλου, Λυδία Γιαννακοπούλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Εμμανουέλα Γκίκα, Αγγελίνα Γκίκα, Ειρήνη Γώγου, Χαραλαμπία Γώγου, Ελισάβετ Δημάκου, Μυρτώ Θεοδώρου, Μυρτώ Καλανιώτη, Εύα Καλύβα, Χρύσα Καλύβα, Νικολίνα Κανέλλου, Κάρλεν Καραευαγγέλου, Δανάη Κατωπόδη, Δήμητρα Κορνέζου, Δήμητρα Κορνούτου Τζάκη, Βάσια Κουμούτσου, Κατερίνα Λάσκου, Μαρία Λυμπεροπούλου, Θεοδώρα Μάμα, Μελίνα Μαμμωνά, Ιωάννα Μαραγκού, Σοφία Μαραγκού, Μαρία Μαράτση, Μάρλεν Μαρτάκου, Γρηγορία Μασσέλου, Ελευθερία Μασσέλου, Καλλιόπη Μασσέλου, Μελίνα Μηνιώτη, Βασιλική Μολώνη, Δανάη Μπαλατσούρα, Αφροδίτη Μπίζα, Σωτηρία Μπιστιόλα, Δήμητρα Μπίτζα, Βικτώρια Ναυροζίδου, Μαριλένα Ξενοπούλου, Νάντια Ξενοπούλου, Βέρα Παλαιολόγου, Βασιλική Παπαγεωργίου, Ίριδα Παπαϊωαννίδου, Χριστίνα Πιτσικουλάκη, Δανάη Σερήφ Μιχελή, Αλεξάνδρα Σιμορέλη, Αναστασία Σούνη, Δήμητρα Στεφανίδη, Κατερίνα Τρουλλινού, Μάρα Τσακίρη, Έλενα Τσαπάρα, Ειρήνη Τζαβέλλα, Χρυσάνθη Τζαβέλλα, Μελίνα Φιλιππούση, Νάνσυ Φυτά, Βάλια Φώτου, Φανή Φώτου, Νικολέτα Χάψα, Μαρία Χειλετζάρη, Αντιγόνη Χούμου και Μικαέλα Ζωή Ψαρομμάτη, οι οποίες έγραψαν τη δική τους ιστορία στο 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Gym For Life Challenge”, στο Βέστφολντ της Νορβηγίας.

«Είναι μια τρομερή στιγμή για την Ελλάδα, που έκανε μία κορύφωση σ’ αυτή τη διοργάνωση: Από εκεί που δεν είχαμε πάρει καν χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά κατακτήσαμε το κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, έχοντας μάλιστα την απόλυτη αποδοχή των αντιπάλων μας. Οι ισχυρότερες ομάδες, οι Αυστριακοί, οι Ελβετοί και οι Γερμανοί, μας έδωσαν συγχαρητήρια και όλοι τους αναγνώρισαν ότι εμείς αξίζαμε το τρόπαιο. Αυτό είναι το σπουδαιότερο κατόρθωμα για μένα, ότι δεν κερδίσαμε με τρόπο αμφιλεγόμενο, αλλά κάνοντας τους πάντες να μας παραδεχθούν», δήλωσε με συγκίνηση και περηφάνια η Ολυμπία Δραγούνη, προτού αναφερθεί λεπτομερώς στο πρόγραμμα που καθήλωσε την παγκόσμια κοινότητα της Γυμναστικής για Όλους:

«Το ‘Τhe Wolves And The Moon’ ήταν μία ιδέα που καλλιεργήθηκε σε βάθος δύο ετών. Είδαμε τη δυναμική του προγράμματος πέρσι, όταν το παρουσιάσαμε στο ‘Cosmogym’ και στο ‘Egogym’ και πήρε την πρώτη θέση και στις δύο διοργανώσεις του 2016 με μεγάλη διαφορά, προκαλώντας έντονα συναισθήματα στους θεατές. Συνολικά είχαμε 90 ‘λύκους’ στην ομάδα και καταφέραμε να πάμε με 65 αθλήτριες στη Νορβηγία, αφού το κόστος συμμετοχής δεν ήταν καθόλου ασήμαντο. Ευχαριστώ τους γονείς των παιδιών, που πίστεψαν στην ιδέα και κάλυψαν αυτό το κόστος. Είχαμε την πολυπληθέστερη ομάδα στο φετινό ‘World Gym For Life Challenge’, πράγμα που είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό».

Η προπονήτρια της ομάδας που κατέκτησε το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» στο Γκαλά της διοργάνωσης -και αφού είχε προηγηθεί η πρόκριση σ’ αυτό, μέσω του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία “Large Groups With Large Apparatus”- παραδέχθηκε ότι είχε μεγάλες προσδοκίες από τους 65 «λύκους» της:
«Νιώθαμε φαβορί. Αν δεν το πίστευα, δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Το πίστεψα από πέρσι, όταν παρουσιάσαμε αυτό το πρόγραμμα στο EUROGYM της Τσεχίας σε μία όχι τόσο εξελιγμένη μορφή. Τότε δεν είχαμε μαζί μας τα σκηνικά, που είναι τοίχοι αναρρίχησης και προσθέτουν μεγάλη βαρύτητα. Από τότε σκεφτόμασταν την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχαμε αισιοδοξία. Δεν υπήρχε σιγουριά για τη νίκη, αλλά υπήρχε η πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Παράλληλα, αφιέρωσε στις συνεργάτιδές της και στα ίδια τα μέλη της «αγέλης» αυτή τη μοναδική διάκριση:
«Η επιτυχία είναι αφιερωμένη στις συνεργάτιδές μου Γαβριέλα Καραγιάννη και Κάρλεν Καραευαγγέλου και φυσικά σε όλη την ‘αγέλη’! Στα κορίτσια που για δύο χρόνια έδωσαν σώμα και ψυχή… Πίστεψαν απόλυτα σ’ αυτό το αποτέλεσμα, έκαναν νοητική προπόνηση, βίωσαν τη νίκη και όταν άνοιξαν τα μάτια τους ήταν μούσκεμα από τα δάκρυα… Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη μεγάλη συμβολή της προέδρου της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, Έφης Φιλίππου, της γενικής γραμματέα, Ελένης Παππά, καθώς και ολόκληρου του Δ.Σ. του συλλόγου. Επιπλέον, πολύ σημαντική ήταν και η στήριξη της εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο., της υπεύθυνης για το άθλημα της Γυμναστικής για Όλους, Μαρίας Παπαδόπουλου, η οποία συνόδεψε την αποστολή και στάθηκε πολύ δυνατά στο πλευρό της».

Αναφερόμενη στα χαρακτηριστικά που έκαναν τη διαφορά υπέρ του ελληνικού συνόλου, η Ολυμπία Δραγούνη υποστήριξε:
«Το πρόγραμμά μας είχε όλο το ‘πακέτο’, όπως μας είπαν και οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά πάνω απ’ όλα είχε ψυχή! Από την στιγμή που εμφανίζονται τα κορίτσια, είναι τόσο έντονη η δραματοποίηση και η ταύτισή τους με το πνεύμα της χορογραφίας, που κερδίζουν την προσοχή και την απόλυτη σιωπή της εξέδρας. Κατορθώσαμε να μεταφέρουμε όλα τα συναισθήματα στον θεατή και αυτό ήταν που μας χάρισε τη νίκη».

Όσο για την επόμενη μέρα, είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερη δημιουργικότητα και δίψα για νέες διακρίσεις:
«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κυνηγάμε το καλύτερο, ο δρόμος είναι μονόδρομος! Του χρόνου θα γίνει το πρώτο EUROGYM με αγωνιστική μορφή στο Βέλγιο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προσπαθώντας με την καρδιά και την ψυχή μας. Πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό εκεί. Οι ‘λύκοι’ θα συνεχίσουν να υπάρχουν, πάντως, αφού άλλωστε η FIG μας προσκάλεσε να κάνουμε μία ειδική εμφάνιση στο Γκαλά της Γυμναστράδας του 2019, ως παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Καταλήγοντας, η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτός ο θρίαμβος θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερη διάδοση και καταξίωση της Γυμναστικής για Όλους στην Ελλάδα:
«Τα προγράμματα της Ελλάδας μπορούν να ξεχωρίσουν σε διεθνές επίπεδο και έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρεύμα. Δείξαμε ότι μπορούμε, αυτό είναι το μήνυμα που μου στέλνουν οι συνάδελφοι προπονητές και σημαίνει πολλά. Η Γυμναστική για Όλους είναι ήδη πολύ ανεβασμένη στην Ελλάδα και όλοι μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».