Χρυσό μετάλλιο για την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων στο “World Gym For Life Challenge”! (video & photos)

Με μία ανεπανάληπτη επιτυχία άνοιξε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους “World Gym For Life Challenge 2017”, στη Νορβηγία, καθώς η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον όμιλό της και θα διαγωνιστεί στο μεγάλο Γκαλά του Σαββάτου (29/07) διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο!

Οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη μάγεψαν κριτές και κοινό το βράδυ της Πέμπτης (27/07) στο Συνεδριακό Κέντρο Όσλοφιορντ του Βέστφολντ, όπου παρουσίασαν το εντυπωσιακό πρόγραμμά τους με θέμα “Τhe Wolves And The Moon”, στο πλαίσιο του ομίλου “Large Groups With Large Apparatus”.

Η τετραμελής επιτροπή των ειδικών επιβράβευσε την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων με μία ιδιαίτερη υψηλή βαθμολογία, που της χάρισε την είσοδο στη «χρυσή» κατηγορία και μαζί το εισιτήριο για το Γκαλά του Σαββάτου 29/07 (17:00 – 19:30 ώρα Ελλάδας).
Εκεί θα είναι παρούσες συνολικά 16 ομάδες (14 προκρίνονται βάσει της αξιολόγησής τους ως «χρυσές» ομάδες και άλλες 2 με πρόσκληση), οι οποίες θα εκτελέσουν ξανά τα προγράμματά τους για να διεκδικήσουν το Τρόπαιο Μπρούνο Γκράντι, δηλαδή τον παγκόσμιο τίτλο της Γυμναστικής για Όλους, που φέρει το όνομα του επίτιμου προέδρου της FIG.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ της FIG, που αφιέρωσε διθυραμβικά σχόλια στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων!

Η ελληνική συμμετοχή στο “World Gym For Life Challenge” συνεχίζεται σήμερα (Παρασκευή 28/07, 17:00 – 23:00 ώρα Ελλάδας), με την συμμετοχή του Γυμναστικού Συλλόγου Τιτάνας στον όμιλο “Small Gymnastics And Dance Groups”, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα με θέμα “Ηeart Whispers”, υπό την καθοδήγηση της Λίνας Τζίμα.

Στο πλευρό των ελληνικών ομάδων βρίσκονται η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. Μαρία Παπαδοπούλου, ως αρχηγός της αποστολής, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ηρώ Ορφανού.

Στο 3ο “World Gym For Life Challenge 2017” λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 2.000 αθλητές-μέλη 147 ομάδων από 23 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, ενώ για πρώτη φορά εκπροσωπούνται και οι πέντε ήπειροι του πλανήτη, σ’ ένα αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Δείτε την καταπληκτική εμφάνιση της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, την απονομή του χρυσού μεταλλίου και τους έξαλλους πανηγυρισμούς:

Φωτογραφίες της ελληνικής ομάδας μετά την πανηγυρική πρόκριση στο Γκαλά:
olympiada_thrakomakedonon-gym_for_life_1
olympiada_thrakomakedonon-gym_for_life_2