Ατενίζει ψηλότερα η Κελαϊδίτη, μετά τους Παγκόσμιους Αγώνες

Για την ξεχωριστή εμπειρία της συμμετοχής στους Παγκόσμιους Αγώνες, καθώς και για τους στόχους της ενόψει του επερχόμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής μίλησε η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία αποτέλεσε τη μοναδική εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, στη διοργάνωση – συμπλήρωμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Παράλληλα, η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα αναφέρθηκε στη βοήθεια που της προσφέρουν η Ε.Γ.Ο., ο σύλλογός της Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία, οι γονείς και η προπονήτριά της, σε μια χρονιά γεμάτη από πρωτόγνωρους διεθνείς αγώνες γι’ αυτήν, αλλά και από εμπόδια στον αγωνιστικό προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων λόγω της ανεπαρκούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης από τη Γ.Γ.Α..

«Ήταν τιμή μου να βρεθώ στους Παγκόσμιους Αγώνες ως η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια της διοργάνωσης. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Τερμάτισα 10η στην μπάλα, αν και δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου συνολικά. Θα δουλέψω πιο σκληρά για να τα πάω ακόμα καλύτερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», είπε αρχικά η Κελαϊδίτη και συμπλήρωσε σχετικά με το μεγάλο ραντεβού του Πέζαρο (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου):
«Με την προπονήτριά μου, κάνουμε κάποιες αλλαγές στα προγράμματα και στο Πέζαρο θα κυνηγήσω να μπω σε έναν ή σε δύο τελικούς οργάνων. Αλλάξαμε μερικές ασκήσεις και στα τέσσερα όργανα, για να ανεβάσουμε τη δυσκολία των προγραμμάτων».

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού αποκτά φέτος πολύτιμες εμπειρίες, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε επτά επίσημους αγώνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν πέντε διοργανώσεις στο εξωτερικό, με την Ε.Γ.Ο. να αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κόστος.

Ωστόσο, δεν θα μπορέσει να «γράψει» άλλη μια συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο του Καζάν στα μέσα Αυγούστου, όπου επίσης επρόκειτο να συμμετάσχει η συναθλήτριά της Κατερίνα Δερβίση και η ομάδα του ανσάμπλ, καθώς η ελληνική συμμετοχή ματαιώθηκε λόγω των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Α.:
Το γεγονός ότι η Ε.Γ.Ο. δεν έχει εισπράξει από την Πολιτεία ούτε ευρώ από τον Απρίλιο και συνολικά έχει λάβει μόλις το 40% της ετήσιας επιχορήγησης, ενώ έχει καλύψει πάνω από το 90% των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων, έκανε αδύνατη την συμμετοχή στην πρόβα τζενεράλε του Καζάν και «εκτροχίασε» τον προγραμματισμό των Εθνικών ομάδων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο ρυθμικής του Πέζαρο και στο αντίστοιχο της ενόργανης στο Μόντρεαλ.

«Η Ομοσπονδία με βοηθάει καλύπτοντας την συμμετοχή μου στους περισσότερους αγώνες. Είναι κρίμα που λόγω των οικονομικών δεν θα μπορέσουμε να πάμε στο Καζάν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τον σύλλογό μου, Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία, για την ακόμα μεγαλύτερη στήριξή τους και φυσικά την προπονήτριά μου, την κυρία Φατέεβα, για όσα μου προσφέρει», τόνισε η Ελένη Κελαϊδίτη και κατέληξε λέγοντας:
«Είναι η πρώτη χρονιά που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε τόσο πολλούς και τόσο δυνατούς αγώνες. Δεν είναι εύκολο το να βρίσκομαι απέναντι στις κορυφαίες αθλήτριες, αλλά συνεχίζω την προσπάθειά μου και θα προσπαθήσω να τις φτάσω».

 

Φατέεβα: «Φέτος η Ελένη μαθαίνει, τη μαθαίνουν και γίνεται πιο δυνατή»

Η Μαρίνα Φατέεβα, η προπονήτρια που καθοδήγησε τα «χρυσά κορίτσια» του ελληνικού ανσάμπλ και κατέκτησε μαζί τους το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ, δήλωσε από την πλευρά της για την ανερχόμενη αθλήτριά της:
«Η Ελένη είναι μια νέα αθλήτρια και ουσιαστικά τώρα τη μαθαίνουν και την αναγνωρίζουν σε διεθνές επίπεδο. Για πρώτη φορά συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάιο και τώρα αγωνίστηκε ξανά για πρώτη φορά ανάμεσα στις 23 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Η 10η θέση που πήρε στην μπάλα ήταν μεγάλη επιτυχία, αν δείτε ποιες αθλήτριες τερμάτισαν μπροστά της.
Αυτή είναι μια χρονιά εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες για την Ελένη, που μαθαίνει μέσα από τους πολλούς σημαντικούς αγώνες και γίνεται πιο δυνατή. Ήδη έχει πάρει μέρος σε επτά αγώνες φέτος και κάθε φορά αποκτά περισσότερη εμπειρία. Είναι μεγάλο μάθημα το να βρίσκεται δίπλα στις κορυφαίες αθλήτριες και να συγκρίνεται μαζί τους».

Τέλος, η καταξιωμένη Ρωσίδα προπονήτρια αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της προετοιμασίας και στις προσδοκίες ενόψει Πέζαρο:
«Μετά την συμμετοχή στον αγώνα της Πολωνίας, πιστεύω ότι η Ελένη θα πάει καλύτερα προετοιμασμένη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κυρίως από πλευράς συγκέντρωσης και μυαλού, αλλά και επειδή θα δουλέψει ακόμα περισσότερο πάνω στα προγράμματά της. Θα κάνουμε και στα τέσσερα όργανα κάποιες βελτιώσεις, επειδή συνεχώς χρειάζονται αλλαγές. Ο Κώδικας Βαθμολογίας είναι νέος και σε κάθε αγώνα μας ενημερώνουν για κάτι καινούργιο. Και από αυτή την άποψη, είναι μία δύσκολη χρονιά».

kelaiditi_wroclaw2017_1