Εκτός τελικών η Κελαϊδίτη, στην πρεμιέρα των Παγκόσμιων Αγώνων

Η πολυπόθητη διάκριση δεν ήρθε για την Ελένη Κελαϊδίτη στην πρεμιέρα των Παγκόσμιων Αγώνων, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής έμεινε εκτός προνομιούχου οκτάδας στο στεφάνι και στην μπάλα.

Η Κελαϊδίτη δεν μπόρεσε να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της στους προκριματικούς των δύο πρώτων οργάνων, τερματίζοντας 10η στην μπάλα με 15,350 βαθμούς και 16η στο στεφάνι με 14,450 βαθμούς, σε σύνολο 23 αθλητριών. Έτσι, δεν θα είναι παρούσα στους αντίστοιχους τελικούς, που θα πραγματοποιηθούν απόψε (Παρασκευή 21/07, 21:00 – 22:15), έχοντας πάντως τη θέση της 2ης αναπληρωματικής αθλήτριας στην μπάλα.

Η προσοχή της 17χρονης πρωταθλήτριας στρέφεται πλέον στο αυριανό, δεύτερο σκέλος των αγώνων (Σάββατο 22/07, 17:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας), όταν θα παρουσιάσει τα προγράμματά της στις κορύνες και στην κορδέλα, επιδιώκοντας να πανηγυρίσει αυτή τη φορά την πρόκριση για κάποιον από τους αντίστοιχους τελικούς οργάνων.

Οι 10οι Παγκόσμιοι Αγώνες αποτελούν συμπλήρωμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, περιλαμβάνοντας μια σειρά από αθλήματα και αγωνίσματα που δεν υπήρχαν στο επίσημο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ανάμεσά τους και τα τέσσερα επιμέρους όργανα της ρυθμικής γυμναστικής (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα), τα οποία δεν αποτελούν αυτόνομα Ολυμπιακά αγωνίσματα, με δεδομένο ότι στο Ρίο δόθηκαν μετάλλια μόνο στις νικήτριες του σύνθετου ατομικού, χωρίς να πραγματοποιηθούν τελικοί οργάνων.