EYOF 2017: Το προφίλ των νεαρών Ελλήνων αθλητών

Μία μοναδική εμπειρία ετοιμάζονται να ζήσουν τα μέλη των Εθνικών ομάδων ενόργανης εφήβων – νεανίδων, που θα αγωνιστούν στο επερχόμενο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF). Λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για την Ουγγαρία, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες αναφέρθηκαν στους στόχους τους, καθώς και στην σημασία που κρύβει γι’ αυτούς η συγκεκριμένη διοργάνωση…

ΕΦΗΒΟΙ

Γιώργος Γαριβάλδης (έτος γενν.: 2000, σύλλογος: Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου, προπονητής: Θεόφιλος Λαλεχός): «Θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση και θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Συναθλητές μου που είχαν αγωνιστεί παλιότερα στο EYOF, μου έχουν πει ότι είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση και μία σπουδαία εμπειρία, που σίγουρα θα με βοηθήσει για το μέλλον. Αγαπημένο μου όργανο είναι το έδαφος, όπου έχω ένα πρόγραμμα με αρχική αξία 4,70».

Απόστολος Κανέλλος (έτος γενν.: 2000, σύλλογος: Α.Γ.Σ. Πυραμίδα, προπονητής: Γιάννης Ζαχαριάδης): «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και στα έξι όργανα. Θα πάω να κάνω τα προγράμματά μου, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και ό,τι προκύψει. Για μένα θα είναι η τρίτη διεθνής συμμετοχή, έπειτα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων της Βέρνης και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας, που έγιναν πέρσι. Αγαπημένα μου όργανα είναι το μονόζυγο, το δίζυγο και ο πλάγιος ίππος. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που θαυμάζω, όπως ο Βρετανός Νάιλ Γουίλσον, ο Ιάπωνας Κόχεϊ Ουτσιμούρα και φυσικά ο Λευτέρης Πετρούνιας, μεταξύ άλλων. Είμαι από τον Βόλο, αλλά ζω στη Θεσσαλονίκη από 14 ετών, μακριά από το σπίτι μου, για να μπορώ να προπονούμαι στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Μίκρας. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα για μένα, πλέον όμως έχω προσαρμοστεί καλύτερα».

Στέφανος Τσολακίδης (έτος γενν.: 2000, σύλλογος: Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων, προπονητής: Γιάννης Ζαχαριάδης): «Θέλω να κάνω μία καλή εμφάνιση στην Ουγγαρία και να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ. Είναι άλλη μία σημαντική ευκαιρία για να αποκτήσω διεθνή εμπειρία, έπειτα από το περσινό ευρωπαϊκό εφήβων και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Θα εκτελέσω προγράμματα και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού και πιστεύω ότι το καλύτερό μου είναι το δίζυγο, όπου έχω αρχική αξία γύρω στο 4,60. Είναι το αγαπημένο μου όργανο, μαζί με τον πλάγιο ίππο. Ο αθλητής που έχω ως πρότυπο, με βάση την ικανότητά του στο σύνθετο ατομικό, είναι ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης Ουτσιμούρα. Θα ήθελα να συνεχίσω να κάνω σύνθετο για όσο περισσότερα χρόνια μπορώ, πριν καταλήξω σε συγκεκριμένα όργανα».

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Ελβίρα Κατσάλη (έτος γενν.: 2003, σύλλογος: Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς, προπονητής: Κώστας Χατζηζήσης): «Δεν έχω συμμετάσχει άλλη φορά σε διεθνή διοργάνωση και θα είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα. Θα αγωνιστώ στη δοκό, όπου αν εκτελέσω καλά το πρόγραμμά μου πιστεύω ότι έχω πιθανότητες να μπω στην οκτάδα, και στους ασύμμετρους ζυγούς. Δεν νομίζω ότι θα με επηρεάσει η έλλειψη εμπειρίας. Θα προσπαθήσω να μπω δυνατά, όπως πάντα. Η αθλήτρια που είχα πάντοτε ως πρότυπο είναι η Βασιλική Μιλλούση, την οποία έχω γνωρίσει και προσωπικά. Επίσης θαυμάζω τις Ολυμπιονίκες και τις πρωταθλήτριες κόσμου. Η δοκός και οι ασύμμετροι ζυγοί είναι τα όργανα που προτιμώ».

Εβελίνα Μάγια (έτος γενν.: 2002, σύλλογος: Πανιώνιος Γ.Σ.Σ., προπονητής: Κώστας Σιούτης): «Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε διεθνή αγώνα, μετά το περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. Θα κάνω σύνθετο και στόχος μου είναι να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να εκτελέσω τα προγράμματά μου χωρίς λάθη. Αν τα καταφέρω, ίσως πετύχω κάτι καλό στη δοκό, που είναι το αγαπημένο μου όργανο. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, τον κύριο Σιούτη και την κυρία Αλιπράντη, που με βοήθησαν να προετοιμαστώ γι’ αυτόν τον αγώνα, που για μένα είναι ο σημαντικότερος της χρονιάς. Οι αθλήτριες που θαυμάζω περισσότερο είναι οι Ρωσίδες, όπως οι Κομόβα και Μουστάφινα, αλλά και όλες όσες είναι σε υψηλό επίπεδο».

Μαριαλένα Μακρίδου (έτος γενν.: 2002, σύλλογος: Πρότυπος Α.Γ.Σ. Θεσσαλονίκης, προπονητής: Μιχάλης Κατσάτος): «Είναι η πρώτη φορά που θα πάω σ’ έναν τέτοιο αγώνα στο εξωτερικό και είμαι ενθουσιασμένη. Θα αγωνιστώ και στα τέσσερα όργανα και θα βάλω τα δυνατά μου. Δεν θα έλεγα ότι έχω προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο. Ελπίζω και στο μέλλον να τα πηγαίνω καλά σε όλα, για να μπορέσω να παραμείνω αθλήτρια συνθέτου. Σε κάθε ευκαιρία παρακολουθώ σε βίντεο τις κορυφαίες αθλήτριες του εξωτερικού και προσπαθώ να παίρνω στοιχεία από αυτές».