Ολυμπιακή λάμψη από τη Μαρία Γεωργάτου στο Φεστιβάλ της Πρέβεζας (photos)

Η παρουσία της «χάλκινης» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Μαρίας Γεωργάτου, έδωσε ξεχωριστή λάμψη στην έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Πρέβεζας, το βράδυ της Παρασκευής (07/07) στην Πλατεία Ανδρούτσου, δίνοντας το έναυσμα για μία μοναδική διήμερη γιορτή της γυμναστικής.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πρέβεζας και τον Α.Γ.Σ. Κλεοπάτρα, με την επίσημη έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, και φέρει για άλλη μια χρονιά την σφραγίδα της γυμνάστριας και προπονήτριας Βασιλικής Ζαντραβέλη, αποτελώντας πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ περιλάμβανε εντυπωσιακές επιδείξεις και προγράμματα στην Πλατεία Ανδρούτσου, με τιμώμενο πρόσωπο την Ολυμπιονίκη της ρυθμικής και μέλος των «χρυσών κοριτσιών» του ανσάμπλ, Μαρία Γεωργάτου, η οποία παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τα χέρια της κυρίας Ζαντραβέλη και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι χαρά και υποχρέωσή μου να είμαι εδώ, γιατί η κυρία Ζαντραβέλη δουλεύει πολλά χρόνια και με πολλή επιμονή χωρίς να έχει τις κατάλληλες συνθήκες, όμως κάνει πολύ ωραία πράγματα και αυτό που βλέπετε σήμερα εδώ είναι ο αθλητισμός στην πιο όμορφη και αγνή του μορφή. Είναι μια σύμπραξη του αθλητισμού με την τέχνη. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχει υπομονή μαζί με τους συνεργάτες της και να συνεχίζουν για πολλά πολλά χρόνια ακόμα και να αναπτύξει περαιτέρω τα αγωνιστικά τμήματα, γιατί βλέπω πάρα πολλά παιδιά και είναι κρίμα να χάνονται από τα υψηλά επίπεδα της ρυθμικής στην Ελλάδα. Θέλω να ελπίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι ένας πάρα πολύ ωραίος κόσμος, είναι ένας ξεχωριστός κόσμος που μπορεί να είναι το απόλυτο αντίδοτο σε αυτό που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας».

Από την πλευρά της, η Βασιλική Ζαντραβέλη επισήμανε: «Ευχαριστούμε την Μαρία για την τιμή που μας έκανε. Στην Αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη στους Ολυμπιονίκες, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας».

Η προϊσταμένη πολιτισμού του Δήμου, Δήμητρα Κοψάρη, η οποία συντόνιζε την εκδήλωση, τόνισε: «Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πρέβεζας και ο Α.Γ.Σ. Κλεοπάτρα πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής. Αυτό το διήμερο η πόλη της Πρέβεζας υποδέχεται αθλήτριες από την Άρτα, την Πρέβεζα, τον Βόλο, τον Λούρο και φέτος μαζί μας είναι και ομάδες από την Βουλγαρία. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί μας κάνει την τιμή να παρευρίσκεται μαζί μας η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πολιτισμού, Ελευθερία Αγγέλη: «Ευχαριστούμε παρά πολύ όσους μετέχουν, ευχαριστούμε πάρα πολύ την κυρία Ζαντραβέλη για το 5ο Φεστιβάλ που διοργανώνει, ευχαριστούμε πάρα πολύ τους εθελοντές και πραγματικά ευχαριστούμε εσάς όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας και να δείτε τα παιδιά σαςhttp://www.ego-gymnastics.gr/wp-admin/media-new.php αλλά και την δουλειά των καθηγητών τους. Εύχομαι καλή επιτυχία και να περάσετε όλοι καλά».

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί απόψε, Σάββατο, στις 20:00, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα του 5ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Πρέβεζας:
festival-prevezas-2017_00

festival-prevezas-2017_01

festival-prevezas-2017_02

festival-prevezas-2017_03

festival-prevezas-2017_04

festival-prevezas-2017_05

festival-prevezas-2017_06

festival-prevezas-2017_07

festival-prevezas-2017_08

festival-prevezas-2017_09

festival-prevezas-2017_10