Νορβηγοί πρωταθλητές της ενόργανης στον Άγιο Κοσμά (photos)

Το Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων Ενόργανης Γυμναστικής του Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά επέλεξαν οι αθλητές του νορβηγικού σωματείου Νιάαρντ, για προετοιμασία διάρκειας μίας εβδομάδας, με το βλέμμα στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF) που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Συγκεκριμένα, στον Άγιο Κοσμά πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους τρεις Σκανδιναβοί πρωταθλητές, οι Ελίας Ρότι Έγκλι, Αντρέας Έεκ Φλότερν και Μπράγκε Πλάνκε, οι δύο πρώτοι εκ των οποίων αποτελούν μέλη της εθνικής Νορβηγίας.

Προπονητής του νορβηγικού συλλόγου που έχει έδρα το Όσλο, είναι ο Ρουμάνος Καλίν Ζάρο, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε με επιτυχία ως ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ελλάδα και από τα χέρια του πέρασαν σπουδαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής ενόργανης, συμπεριλαμβανομένου του Λευτέρη Πετρούνια, τον οποίο καθοδήγησε στις πρώτες του διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στη γυμναστική και για μένα είναι σαν πατρίδα μου. Είναι μεγάλη μας χαρά να προπονούμαστε μαζί με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ε.Γ.Ο. για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον που μας δείχνει κάθε χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλίν Ζάρο.

Η αποστολή της Νιάαρντ θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι το ερχόμενο Σάββατο (01/07), αποδεικνύοντας με την παρουσία της ότι οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν, με τις κατάλληλες προσθήκες στον εξοπλισμό τους, να προσελκύσουν ξένες αποστολές και να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην ελληνική γυμναστική αλλά και στην τοπική οικονομία.

Ο Καλίν Ζάρο και οι Νορβηγοί αθλητές (αριστερά), μαζί με τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό Θεόφιλο Λαλεχό (κέντρο) και επίλεκτους αθλητές της Εθνικής ανδρών (δεξιά):
njaard-norway-ag_kosmas-2017_1
Οι τρεις Νορβηγοί πρωταθλητές, μαζί με τον προπονητή τους:
njaard-norway-ag_kosmas-2017_2
njaard-norway-ag_kosmas-2017_3