Επένδυση για το μέλλον το επιμορφωτικό καμπ ενόργανης κοριτσιών, στον Άγιο Κοσμά

Πολύτιμα εφόδια για την πρόοδό τους αποκόμισαν οι μικρές πρωταθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, καθώς και οι προπονητές τους, που συμμετείχαν στο προπονητικό καμπ στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, από τη Δευτέρα (19/06) έως και την Παρασκευή (23/06), υπό την επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Σιούτη, Απόστολου Πεσσίνη και Ιουλίας Παλαμάρα.

Ραντεβού στον Άγιο Κοσμά έδωσαν συνολικά 19 νεαρές αθλήτριες (δεκαπέντε κορασίδες, οι πρώτες στην κατάταξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας από τη Νότια Ελλάδα, καθώς και τέσσερις παγκορασίδες, οι πρώτες στην κατάταξη της τελικής φάσης της Δ’ Κατηγορίας), οι οποίες πραγματοποίησαν κοινές προπονήσεις, με ενιαίο πλάνο και κάτω από την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών τεχνικών ενόργανης γυναικών.

Κατά τη διάρκεια του καμπ, οι σωματειακοί προπονητές των μικρών αθλητριών είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν από τους έμπειρους συναδέλφους τους, με απώτερο στόχο τη βελτιστοποίηση της δουλειάς τους και την ιδανική αξιοποίηση και εξέλιξη των ταλαντούχων κοριτσιών που προπονούν σε καθημερινή βάση.

Μεταξύ άλλων, οι τεχνικοί των κορασίδων και παγκορασίδων έλαβαν ειδικές οδηγίες για τη γενική προθέρμανση των αθλητριών τους και για την επίτευξη της κατάλληλης φυσικής κατάστασης, ενημερώθηκαν για τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας της τετραετίας 2017-2020 και επιπλέον έγινε μία παρουσίαση και εκμάθηση διάφορων προασκήσεων και τεχνικών, τόσο στα τέσσερα όργανα της ενόργανης γυναικών (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), όσο και στο τραμπολίνο.

Παρόντες στον Άγιο Κοσμά ήταν ο γενικός γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος και η πρόεδρος των Ελληνίδων κριτών ενόργανης γυμναστικής γυναικών Φωτεινή Μέλλου, ενώ όλες οι αθλήτριες παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους.

Το προπονητικό καμπ ολοκληρώνεται το απόγευμα της Παρασκευής (23/06, 18:00 – 21:00) με το πέμπτο και τελευταίο σκέλος, ωστόσο ο έλεγχος της προόδου των αθλητριών θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Ε.Γ.Ο. για την ανάπτυξη της ελληνικής Γυμναστικής και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της.