Ξεχωριστή ελληνική παρουσία στο ασιατικό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής

Ελληνικό χρώμα θα έχει το ασιατικό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα φιλοξενηθεί στην Αστανά του Καζακστάν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου, αφού παρούσα θα είναι εκεί η ομάδα Γυμναστικής για Όλους του Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου, η οποία δέχθηκε πρόσκληση από τους «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ε.Γ.Ο. και την Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής του Καζακστάν.

Η πρώτη κίνηση σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών θα αφορά την παρουσίαση του αθλήματος της Γυμναστικής για Όλους στην ασιατική χώρα, όπου αυτό δεν καλλιεργείται συστηματικά. Συγκεκριμένα, η 14μελής ελληνική ομάδα θα εκτελέσει το πρόγραμμά της στην Τελετή Λήξης του ασιατικού πρωταθλήματος ρυθμικής, την Τρίτη 27 Ιουνίου, κατόπιν σχετικής επιθυμίας των διοργανωτών.

Επιπλέον, η ελληνική ομάδα, που περιλαμβάνει μέλη ηλικίας από 9 έως 40 ετών, με επικεφαλής την προπονήτρια Εμμανουέλα Καραγιώτα, θα πραγματοποιήσει μία θεωρητική παρουσίαση της Γυμναστικής για Όλους το διήμερο 28-29 Ιουνίου, σε γυμναστήριο της Αστανά, όπου αναμένεται να παρευρεθούν προπονητές και προπονήτριες από συλλόγους του Καζακστάν, προκειμένου να εντρυφήσουν στο συγκεκριμένο άθλημα της γυμναστικής, που μπορεί να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Η αποστολή του Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου θα έχει, τέλος, την ευκαιρία να επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο που λειτουργεί στη Διεθνή Έκθεση “EXPO 2017 Astana” (10 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου) και η οποία περιλαμβάνει έντονο εμπορικό ενδιαφέρον, αλλά και ένα ιδιαίτερα αξιόλογο πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.