Οι πρωταθλήτριες του ανσάμπλ αποκαλύπτουν τους στόχους τους (video)

Τις προσδοκίες, τα όνειρά τους, αλλά και τα στοιχεία που τις κάνουν μία πραγματική ομάδα, αποκάλυψαν τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ στην κάμερα της ΕΡΤ3, λίγο πριν από την πρώτη εμφάνισή τους στο εξωτερικό.

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα (Χρύσα Μουτάφη, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου) «έβγαλε» επιτυχώς την τελική πρόβα της στη Θεσσαλονίκη, στις 16-17 Ιουνίου στο περιθώριο του διεθνούς τουρνουά “Royal Crown Cup”, λίγο πριν συμμετάσχει στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής του Χολόν, από όπου θα ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο, που θα ακολουθήσει στα τέλη Αυγούστου.

«Η πρώτη μας εμφάνιση στο εξωτερικό και είναι καθοριστική για μας. Θέλουμε να είναι αξιοπρεπέστατη η πρώτη εικόνα που θα δώσουμε προς τα έξω. Ελπίζουμε ότι θα τα πάμε καλά στο Χολόν», δήλωσε η Αγγελική Αποστολίδου στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ», ενώ η Ζωή Ντίτσιου πρόσθεσε: «Ο στόχος μας κάθε φορά είναι να κάνουμε μία καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση. Από εκεί και πέρα, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει μόνο του, εφόσον δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στις προπονήσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Μαριάννα Μανδέλλου μίλησε για τα «κλειδιά» της επιτυχίας: «Πρέπει να είμαστε όλες μαζί ενωμένες, να χαμογελάμε και να συνεχίζουμε, να προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στους αγώνες. Κοιτάζουμε μπροστά!»
«Κάθε μέρα έχουμε αρκετές ώρες προπόνησης και προσπαθούμε διαρκώς να καλυτερεύουμε όσον αφορά στις ασκήσεις μας. Είμαστε ενωμένες, θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο όλες μαζί και να γίνουν πραγματικότητα αυτά που επιθυμούμε», τόνισε από την πλευρά της η Αναστασία Δογραμματζή, ενώ η παλαιότερη της ομάδας, Χρύσα Μουτάφη, συμπλήρωσε: «Θέλουμε να φτάσουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας κάνει καλές εμφανίσεις στους προηγούμενους αγώνες. Θέλουμε να δείξουμε τα προγράμματά μας στον κόσμο και να τον ‘τραβήξουμε’. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε!»

Δείτε και στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube, το αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στην Εθνική ομάδα!

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα σκιαγράφησε τα βήματα που σκοπεύει να ακολουθήσει η νεανική ομάδα της: «Βασίζομαστε σ’ αυτά τα παιδιά. Ο κύριος στόχος μας αυτή την στιγμή είναι το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά δουλεύουμε με ένα πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και να συμμετάσχουμε εκεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αναζητώντας την καλύτερη θέση».

Τον επίλογο έγραψε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα των Ολυμπιακών του 2020: «Είναι μία εντελώς καινούργια ομάδα, έχουμε έναν τετραετή κύκλο μπροστά μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Θέλουμε η ομάδα αυτή να βρεθεί στο Τόκιο και να πρωταγωνιστήσει».

Δείτε το ρεπορτάζ – αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο ελληνικό ανσάμπλ: