Την Πέμπτη (22/06) οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής “Special Olympics Hellas”

Ξεχωριστή διάσταση δίνουν στο “Cosmogym Festival & Contest” οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής “Special Olympics Hellas”, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (22/06) στις 10:00 το πρωί στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής “Special Olympics Hellas” διοργανώνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο περιθώριο του αγωνιστικού προγράμματος του “Cosmogym Festival & Contest”, έπειτα από την περσινή, επιτυχημένη πρωτοβουλία.

Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 40 παιδιά, από τα προπονητικά προγράμματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν το χειροκρότημα όλων για την όμορφη προσπάθειά τους.
Χρέη κριτών θα έχουν οι Ολυμπιονίκες της ρυθμικής Κλέλια Πανταζή και Άννυ Πανταζή, μαζί με τη μητέρα τους και διεθνή κριτή ρυθμικής, Έφη Πανταζίδου, ως πρέσβειρες της παγκόσμιας ομοσπονδίας“Special Olympics”.
Μάλιστα, οι δύο Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ είναι εκείνες που έχουν επιμεληθεί τα προγράμματα και τις χορογραφίες των παιδιών, που θα ανέβουν στο ταπί του Ολυμπιακού Κέντρου Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος».

Έτσι, απεύθυναν ένα ξεχωριστό κάλεσμα προς όλους, ώστε να βρεθούν στις εξέδρες του σταδίου και να επευφημήσουν τις προσπάθειες των μικρών αθλητριών: «Όποιος δει την χαρά στα πρόσωπα αυτών των παιδιών δε θα ξεχάσει ποτέ αυτή την εικόνα. Δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται συχνά και, πραγματικά, το απολαμβάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Κλέλια Πανταζή.

Το “Cosmogym Festival & Contest” αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Αθλητικής Πολιτιστικής Ένωσης «Γιτάνη» με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τελεί υπό την αιγίδα των “Special Olympics Hellas” και του Δήμου Περιστερίου.