Εμπειρία ζωής για τη νέα γενιά οι διασυλλογικοί ενόργανης Ε’ κατηγορίας της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.

Η μύηση των πρωταθλητών του μέλλοντος στην ομορφιά της ενόργανης γυμναστικής, επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τους διασυλλογικούς αγώνες Ε’ Κατηγορίας (προαγωνιστικών τμημάτων) αγοριών – κοριτσιών, τους οποίους διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Περίπου 100 μικροί αθλητές και αθλήτριες, από σωματεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, έδωσαν ραντεβού το Σάββατο (17/06) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», όπου έζησαν μία πρωτόγνωρη αγωνιστική εμπειρία, εκτελώντας προγράμματα με υποχρεωτικές ασκήσεις και κερδίζοντας το πρώτο χειροκρότημα της αθλητικής σταδιοδρομίας τους.
Παράλληλα, όμως, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη λαμπρή ιστορία της ελληνικής ενόργανης, αφού η διοργάνωση ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό επιμορφωτικό τελετουργικό, για μικρούς και μεγάλους: Μετά την είσοδο όλων των παιδιών στο πόντιουμ, οι θεατές ενημερώθηκαν για την ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, ενώ παράλληλα από τη γιγαντοοθόνη του σταδίου προβάλλονταν βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές των Ελλήνων πρωταθλητών.

Νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, αφού σε όλα τα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής, γράφοντας ιδανικά το φινάλε μίας διοργάνωσης που «αγκαλιάστηκε» αμέσως από την Ε.Γ.Ο. και από τα σωματεία – μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., με συνέπεια να καθιερωθεί ήδη ως ένας επιτυχημένος θεσμός, που θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: aesgve.gr