Αφιέρωμα του “International Gymnast” στην Ιωάννα Ξουλόγη

Έντονο ελληνικό χρώμα έχει το τεύχος Ιουνίου του διεθνούς φήμης περιοδικού γυμναστικής “International Gymnast”, το οποίο περιλαμβάνει μία μίνι συνέντευξη της Ιωάννας Ξουλόγη, αλλά και μία δισέλιδη αφίσα του Λευτέρη Πετρούνια.

Το αμερικανικό περιοδικό, που εκδίδεται από το 1956 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια γυμναστική, φιλοξενεί στις σελίδες του τελευταίου τεύχους του μία παρουσίαση της Ιωάννας Ξουλόγη, στον απόηχο του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης.

Η 25χρονη αθλήτρια μίλησε για το ξεχωριστό στιλ της, που της έδωσε την 5η θέση στη δοκό στο περσινό παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους και την 4η θέση στο έδαφος στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, τονίζοντας ότι αντανακλά την ίδια τη φύση της: «Η χάρη μίας αθλήτριας είναι ο χαρακτήρας της. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Προσπαθώ να βγάλω την ψυχή μου προς τα έξω. Προπονούμαι με την ψυχή μου».

Αναπόφευκτη ήταν η σύγκριση με την εξπέρ της δοκού, Βασιλική Μιλλούση, για την οποία η Ξουλόγη τόνισε: «Η Βασιλική είναι η καλύτερη αθλήτρια ενόργανης στην Ελλάδα αυτή την εποχή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που ακολουθώ τα βήματά της. Μου αρέσει πολύ η δοκός ισορροπίας και θέλω να πετύχω κάτι καλό εκεί».

Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια παραδέχθηκε επίσης ότι δεν της είναι εύκολο να παραμένει ψύχραιμη στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και ότι επιθυμεί να παραμείνει μάχιμη για πολλά χρόνια ακόμα: «Είμαι λίγο νευρική στους αγώνες. Οι προπονήσεις είναι διαφορετικές… Προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερη, όσον αφορά αυτή τη νευρικότητα. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια ακόμα. Πιστεύω ότι κάνω τα σωστά βήματα».

xoulogi-intlgymnast_june2017

Επιπλέον, το τεύχος Ιουνίου του “International Gymnast” έχει αφιερώσει στον Λευτέρη Πετρούνια το κεντρικό δισέλιδό του, στο οποίο δεσπόζει μία αφίσα του Έλληνα Ολυμπιονίκη των κρίκων, από την προσπάθειά του στο Κλουζ:

petrounias-intlgymnast-june2017